Fotball

Roger Finjord ferdig som landslagssjef: - Spillerne har ikke vært fornøyde

Gir seg etter 15-0 de to siste kampene.

Roger Finjord gir seg som landslagssjef.
  • Steffen Stenersen | Odd Inge Aas

Tirsdag formiddag kom meldingen om at Roger Finjord er ferdig som sjef for kvinnelandslaget.

— Det er ikke alle spillerne som har vært fornøyde og som synes at vi har vært tydelige nok og klare på hvordan vi skal opptre. Det er en fair sak. Jeg har plukket med meg folk til støtteapparatet som jeg er veldig fornøyd med, men om vi ikke har vært tydelige nok så tar jeg ansvaret for det, sier Roger Finjord til Aftenposten.

Les også

Ber Kristoff ta solarium før sykkel-VM

Finjord sier at han bestemte seg for å gi seg for en måned siden. Han har vært hovedtrener i ett år, og var assistent for Even Pellerud i tre år.

— Antall reisedager er likt uansett, og det har vært en vurdering hele veien, sier Finjord, som har barn på 11 og 12 år. Han sier mistilliten fra spillerne ikke har hatt noe å si for avgjørelsen, den ville vært den samme uansett.

Blir daglig leder

Aftenposten vet at det har vært misnøye i spillergruppen med Finjord som trener allerede fra ansettelsen ble kjent.

Finnmarkingen klarte ikke å ta Norge til sommerens OL i Rio. En av hovedinnvendingene mot treneren skal være det spillerne opplever som manglende tydelighet i hvordan laget skal spille fotball.

— Det har blant annet gått på hvordan vi spiller mot etablert forsvar og hvor spillende stilen skal være, og om forholdet mellom en rød tråd og frihet til enkeltspilleren. Så er det jo alltid et spørsmål om hvor fort man skal ta de stegene, sier Finjord, som nå går tilbake til stillingen som daglig leder i Finmark fotballkrets.

Les også

Norges landslagsspiller klarte ikke å holde tårene tilbake

I en pressemelding takker spillerne Finjord for innsatsen som trener.

— Samtidig må vi være så ærlige å si at vi som lag ikke har hatt den utviklingen vi har forutsetninger til. Dette ansvaret ligger hos oss spillere og trenerteam, og avgjørelsen som er tatt, er tatt på bakgrunn av interne dialoger med de involverte parter, sier de, og sier at fokus nå blir mot EM i Nederland neste år.

Roger Finjord takker Marita Skammelsrud Lund for innsatsen i storseieren mot Romania i januar.
Les også

Ada har Europa for sine føtter: - Jeg er veldig stolt

Toppfotballsjef Nils Johans Semb sier de nå skal lete etter ny landslagssjef.

— Jeg har hatt en dialog med spillerutvalget gjennom kvalifiseringen, og jeg har naturligvis vært klar over at spillergruppen har vært uenig med landslagsledelsen på enkelte punkter. I går kveld orienterte Roger meg om at han ikke ønsker å bli med videre. Det må vi ta til etterretning, og nå starter jobben med å finne hans etterfølger, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb i pressemeldingen.

Semb har ikke besvart våre henvendelser tirsdag.

Da vi snakket med Even Pellerud tirsdag formiddag, før nyheten om at Finjord går av var ute, sa han følgende om misnøyen mot den nå avgåtte landslagssjefen:

— Det er ny informasjon for meg. Det er trist å høre, sa den tidligere landslagssjefen, som nå jobber som fagsjef for kvinnefotball i NFF.

NFF opplyser at prosessen med å finne kandidater til jobben som landslagssjef nå vil gå i gang.

Saken oppdateres!

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball