Henriksen kan få lederrolle allerede til høsten

<p>— Men han må ta ett steg til for å bli storspiller, sier Drillo.</p>

BANGKOK, THAILAND 20120115.Markus Henriksen (t.v.) og Andreas Bjelland i aksjon i landskampen i fotball mellom Norge og Danmark på Rajamangala Stadium i Bangkok søndag.Foto: Erlend Aas / Scanpix
  • Kjetil Flygind

BANGKOK (fvn.no): — Jeg skal være en ledertype både her og i Rosenborg, uansett alder, absolutt. Jeg er en type som liker veldig godt å ta ansvar, både med fotballferdighetene mine, men også med praten, sier Markus Henriksen.

19-åringen er blant de yngste i landslagstroppen som for tiden er i Thailand for å delta i King’s Cup i Bangkok. I millionbyen har en spiller skint litt klarere enn de fleste andre på Norges treningsfelt; Markus Henriksen. Han har til hensikt å bite seg fast i Drillos tropp, også når fotballprofessoren kan velge fra øverste hylle når VM-kvalifiseringen starter til høsten.

Og etter den solide kampen sentralt på Norges midtbane mot Danmark i går, åpner Drillo for at 19-åringen kan få en sentral rolle når Norge igjen tar fatt på sluttspillkvalifisering.

— Han må ta ett steg til for å bli en storspiller, og det tror jeg han kan gjøre. Han er fremdeles ung, og har en del landskamper, så det både er og blir morsomt å følge med Markus. Det vil overraske meg om han ikke blir en landslagsspiller som vil spille på landslaget over tid, sier landslagstrener Egil ”Drillo” Olsen.

- Han sier selv han ønsker å ta en lederrolle på landslaget¿?

— Jeg ser for meg han i en lederrolle, ja. Kanskje allerede til høsten, det er godt mulig, sier Drillo, som skryter av Henriksens innsats til nå i Bangkok-oppholdet.