Fotball

Trond Mohn gir Brann ti millioner

Fordi klubben forlenget med Rune Skarsfjord.

GAVMILD: Trond Mohn.
  • Mads Bøyum

Trond Mohn, Bergens rikeste mann, gir Brann ti millioner kroner i gave som en direkte følge av at klubben torsdag forlenget trener Rune Skarsfjords kontrakt til å gjelde ut 2016. Det sier Mohn selv til Bergens Tidende.

— Fotball handler om å gjøre hverandre gode. Nå bidrar jeg med ti millioner kroner for også å gjøre treneren god, sier Mohn.

Han sier at han ga Brann beskjed for rundt ti dager siden om at de ville motta disse pengene dersom Skarsfjord fikk forlenget kontrakten. Millionene blir satt inn på Sportklubbens konto umiddelbart.

— Jeg har en veldig god dialog med Lars Moldestad, Roald Bruun-Hanssen og ikke minst Rune. Jeg synes det er veldig positivt at de velger å forlenge med ham, sier Mohn.

Les også:

  • Spillerne glade for kontinuitet
  • Brann signerer med Skarsfjord

Ingen betingelser

Hvordan Brann bruker pengegaven, er opp til klubben.

— Det legger jeg meg ikke opp i. De får bruke pengene fornuftig. Noe går helt sikkert til å satse videre på de unge, men det får være opp til Sportsklubben Brann.

— Dette er en kompliment til Rune Skarsfjord. Han er mer oppegående enn de fleste andre, og har vært flink til å satse på ungdommen. Det er veldig gledelig at så mange spillere er rekruttert fra bergensdistriktet og egne rekker. Klarer man å rekruttere fra distriktet, er det en voldsom oppmuntring for alle som spiller fotball her på bjerget, sier Mohn.

- Setter enormt pris på det

I Brann uttrykker de stor takknemlighet for de ti millionene.

— At vi har folk som velger å støtte oss og den linjen vi har valgt for klubben, setter vi enormt pris på. Den beslutningen vi har tatt, er ut fra det vi mener er riktig for å oppnå våre langsiktige mål. Men det er viktig at vi har støttespillere med oss. Uten det, er det ikke enkelt i dagens fotball, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

— Vi har vært så heldige å få gaver og bidrag fra både Trond Mohn, Hardball og andre samarbeidspartnere alle år jeg har sittet her. Trond Mohn er en ubetinget viktig bidragsyter for Sportsklubben Brann, sier styreleder Lars Moldestad.

Han er opptatt av å få frem at avgjørelsen om kontraktsforlengelsen er en selvstendig klubbeslutning.

— Det er viktig å si at vurderingene vi gjør om disse tingene, er på helt selvstendig grunnlag, sier Moldestad.

Skarsfjord: - Helt fantastisk

- Det er rett å si at Trond Mohn og deres eksterne hjelpere er veldig fornøyde med Rune Skarsfjord og jobben han har gjort?

— Det er mitt inntrykk, ja. Det er jo naturlig at vi forhører oss med våre samarbeidspartnere om hva de mener om saker og ting.

Overgangsvinduet er åpent til og med søndag. Branns sportsadministrator Rolf-Magne Walstad svarer slik på spørsmål om klubben vil bruke av Mohn-pengene før den tid:

— Den dagen vi bruker pengene, skal det være etter å ha tenkt oss godt og grundig om, sier Walstad.

Når BT tar pengegaven fra Mohn opp med Rune Skarsfjord, sier han:

— Hvis det stemmer, er det veldig, veldig positivt. Det er helt fantastisk hvis det stemmer. Det er en mann man ikke kan slutte å beundre, måten han står frem for Brann, Universitetet, sykehus og alt sånn, sier Skarsfjord.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. SK Brann