Fotball

Iskalde Hoseth senket trønderne

Veteranen scoret på straffespark og sendte Molde-fansen til himmels.

Magne Hoseths straffescoring senket Rosenborg.
  • Lars Anders Vestad

MOLDE — ROSENBORG 1-0

Magne Hoseth ble den store helten på Aker stadion lørdag, da han sikret Molde-seier med et iskaldt straffespark etter 80 minutter.

Med tre poeng i prestisjeoppgjøret, lever drømmen om bronsemedalje i beste velgående for Ole Gunnar Solskjær og Molde.

For Rosenborg blir veien mot et eventuelt seriegull enda tyngre.

Rotete omgang

Det var duket for fotballfest lørdag ettermiddag, da cupfinalistene Molde og Rosenborg barket sammen på Aker stadion. Mens Molde øyner håpet om en smått sensasjonell bronsemedalje, er trønderne på gulljakt.

De 10691 tilskuerne på stadion ble ikke vitne til storspill fra noen av lagene. Kampen var i store perioder, spesielt i 1. omgang, preget av slurvete pasningsspill og mange individuelle feil i begge leirer.

Det var nettopp en fryktelig individuell feil som ga Rosenborg en kjempesjanse da det var spilt elleve minutter. Vegard Forren kom i ubalanse og mistet ballen i et forsøk på å drible John Chibuike. Rosenborg-angriperen satte fart mot Molde-målet og trillet ballen til en ensom Alexander Søderlund i ypperlig posisjon. Søderlund hadde god tid, men en fantastisk benparade av Ørjan Håskjold Nyland hindret scoring.

Farlig frempå

Et par minutter etter var Tommy Høiland og Martin Linnes på farten for Molde. Sistnevnte fikk avsluttet fra litt skrått hold, men keeper var trygg og holdt ballen.

Nicki Bille Nielsen og Rosenborg fikk et par muligheter litt senere i 1. omgang, men skuddforsøkene ble for spede. Det samme gjaldt forsøkene fra Moldes Jo Inge Berget og Daniel Chima Chukwu.

Etter en rotete 1. omgang gikk lagene til pause på stillingen 0-0. Stillingen malte et forholdsvis greit bilde av kampen, selv om Molde var det dominerende laget siste del av omgangen.

Etter hvilen gikk Molde ut og fortsatte dominansen. Even Hovland var en levende mur i forsvar, og fremover på banen var angrepsviljen stor.

Berget fikset straffe

Bille Nielsen og Søderlund fikk en stor sjanse etter et par minutter, men innlegget fra førstnevnte strøk like forbi sistnevnte.

Jo Inge Berget og Mattias Moström var blant de som kom til farligheter for Molde, men de klarte ikke å omsette dem i scoringer.

I kampens 80. minutt fikk imidlertid Molde den muligheten de trengte. Jo Inge Berget ble felt av Christian Gamboa da han jaget en ball inne i 16-meteren, og fra krittmerket pleier Magne Hoseth å være sikkerheten selv.

Kald Hoseth

Molde-veteranen skuffet ikke. Han tok et middels langt tilløp, før han plasserte ballen inn ved høyre stolpe med venstrefoten.

I sluttminuttene sendte Rosenborg mange spillere i angrep, uten at dette ga den ønskede effekten. I stedet bølget kampen frem og tilbake helt til dommeren mente at nok var nok. I tillegg til at Molde holder liv i drømmen om en sensasjonell bronsemedalje, gjorde de veien til et seriegull betydelig tyngre for trønderne.

I morgen møter gullrival Strømsgodset Start på hjemmebane.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Rosenborg BK