Fotball

Marcus Pedersen: – Jeg har aldri vært i denne situasjonen før

Strømsgodset-spissen mener han er inne i sin verste måltørke i karrieren.

Marcus Pedersen har ikke scoret siden serieåpningen 2. april.

– Det går utover selvtilliten, medgir Marcus Pedersen.

Ikke siden Haugesund ble slått 3–1 i seriepremièren 2. april har Pedersen funnet veien til målet. Mandag scoret Godset fire ganger i 4-2-seieren over Viking, men klubbens fremste målgjører var ikke sist på noen av målene.

Pedersen innrømmer overfor NTB at han ikke vet hvorfor det knyter seg foran motstanderens mål.

– Jeg vet ikke. Det er litt frustrerende. Jeg har aldri vært i denne situasjonen og må bare jobbe med meg selv og håpe at det løsner. Når det først gjør det, renner det forhåpentligvis inn, sier han.

– Hva gjør du for å snu dette?

– Jeg må begynne å grave litt i hvorfor det er sånn. Jeg føler egentlig at jeg har gjort det, og både mot Stabæk og i denne kampen føler jeg at jeg var farligere, sier han.

Les også

Godset forverret Viking-krisen: Overlegne i bunnkampen

– En liten cupfinale

– Hvordan påvirker måltørken deg?

– Det er ikke gøy. Det er jobben min å score mål, så det går utover selvtillit og alt mulig. Jeg må uansett bare jobbe godt med meg selv og ikke grave meg ned. Da kommer jeg meg ikke ut av dette, sier Pedersen.

Mandag kunne han i alle tilfeller glede seg over at Godset tok tre svært viktige poeng. Seieren løftet laget ut av nedrykksstriden og til tiendeplass på tabellen.

– Dette var en liten cupfinale. Det var jo en bunnkamp. Vi har hatt det tungt i det siste, så det var viktig at vi viste oss selv og publikum at vi kan hvis vi vil, sa Pedersen.

Han ble selv byttet ut på stillingen 4-0, og fikk se at Viking gjorde to trøstemål mot slutten da lagkameratene tok foten av gasspedalen.

– Jeg synes vi spilte bra til jeg gikk av banen, smilte måltyven til NTB.

Les også

Deila hyllet laget – og VIF-sjelen: – I dag fikk jeg ordentlig tenning

Ikke friskmeldt

Til dem som måtte tro at Godset med mandagens seier er friskmeldt, har Pedersen følgende klare melding:

– Det er vi ikke. Vi må jobbe videre. I denne kampen jobbet vi knallhardt sammen og slapp oss litt mer løs. Det hadde vi snakket om å gjøre. Vi spillerne ble enige for noen dager siden om at vi måtte skjerpe oss.

Spillermøtet tror han var helt nødvendige.

– Det er sunt at en spillergruppe setter seg ned når ting går litt imot. Da må folk få luftet seg litt, sier Pedersen, som nå ser frem til torsdagens cupkamp mot fotballnaboen Mjøndalen.

– Jeg gleder meg. De oppgjørene er fryktelig morsomme å spille. Jeg får håpe det løsner for meg i den kampen, sier han.

(©NTB)

Les mer om

  1. Marcus Pedersen
  2. Strømsgodset IF