Fotball

Derfor sa Vilsvik nei til Tyskland

Posisjon på banen ble avgjørende, ifølge agenten.

Lars-Cristopher Vilsvik.
  • Roar Lyngøy

Sent søndag kveld kom det frem at Lars-Cristopher Vilsvik fortsetter i Strømsgodset etter å ha sagt nei til den nyopprykkede Bundesliga-klubben Eintracht Braunschweig.

Den tyske klubben ønsket å flytte Vilsvik høyere opp i banen, noe backen likte dårlig.

– Eintracht Braunschweig ville bruke Vilsvik som høyre kantspiller. Det hadde han ikke særlig lyst til, sier Vilsviks agent Tore Pedersen til NRK.

Før søndagens toppkamp mot Rosenborg ble den tyskfødte høyrebacken hedret med blomster og applaus for sin innsats på Marienlyst. Alle trodde at Vilsvik var på vei til Tyskland.

Klubbene skal ha vært enige om en overgangssum på mellom 8 og 10 millioner kroner.

– Lars-Christopher bestemte seg etter kampen mot Rosenborg. Det ble feil for ham. Han håper å kunne flytte til utlandet ved en senere anledning, sier Pedersen.

Sportssjef i Godset, Jostein Flo, mener Vilsvik gjorde rett i å bli værende.

– Da vi gav ham blomster før kampen og jeg kjente at håndtrykket hans var litt løst, skjønte jeg at han hadde bestemt seg for å bli, sier Flo.

– Det var ikke økonomiske grunner vi måtte selge ham, selv om vi fikk beløpet opp på det vi mener er et riktig nivå. Vi er stolte av å kunne selge spillere til en så stor liga, og så respekterer vi avgjørelsen til Lars, sier Flo.

Vilsviks avtale med Strømsgodset gjelder til sommeren 2015.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Eintracht Braunschweig
  3. Strømsgodset IF