Fotball

Slik vil RBK bruke Thorarinsson

— Det Kåre har sagt til meg passer meg fint!

NY I ROSENBORG: Gudmundur Thorarinsson signerte 2. påskedag. Nå vil islendingen vinne noe med RBK.
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM: — Jeg er en ballspiller. Jeg søker ball hele tiden, og ønsker å være kreativ. Men jeg er også fullstendig klar over at man må jobbe knallhardt uten ball, og den jobben tar jeg. Jeg er spilleklar til kampen mot Vålerenga. Så er det opp til trenerne om de ønsker å bruke meg allerede da.

Det sier Gudmundor Thorarinsson (23) til adressa.no, rett etter sin aller første treningsøkt som RBK-spiller.

- Spilt foran 20 000 på Lerkendal

Adressa.no skrev om RBK-dialogen med den tidligere Sarpsborg-spilleren på skjærtorsdag, og etter å ha visst om interessen fra Trondheim i drøye to uker skrev islendingen mandag under en kontrakt som varer ut 2019.

Les også

Islending klar for RBK: - Kommer hit for å vinne

Han kommer fra danske Nordsjælland, hvor han har spilt fast siden i januar i fjor. Dit dro han etter to år i eliteserien med Sarpsborg.

— Jeg trivdes i Danmark, og det var ikke bare enkelt å reise fra lagkompisene. Men da RBK kom på banen, var det hit jeg ønsket meg. Det er en av de største klubbene i Skandinavia, og en klubb som i mine øyne har alt. Og jeg har spilt på Lerkendal foran 20 000 tilskuere (en 16. mai-kamp med Sarpsborg). Det var en fanstastisk stemning, sier Thorarinsson.

Tettet et hull

Med overgangen tettet RBK et hull på midtbanen, ettersom Ole Selnæs-salget ennå ikke var erstattet i form av en ny midtbanespiller til troppen.

Så er det store spørsmålet om Thorarinsson blir mannen som på sikt går inn i "Selnæs-rollen", eller om RBK-trener Kåre Ingebrigtsen velger å fortsette rendyrkingen av Anders Konradsen i rollen.

Mot Strømsgodset var Konradsen indreløper igjen, men det var mer som resultat av flere skader i frontleddet samtidig, slik at Fredrik Midtsjø måtte ut på kant.

"Sekser" eller "åtter"

Thorarinsson sier han har snakket med Bruttern om saken. I Sarpsborg-tida var han av og til kant, av og til offensiv midtbane. Men spilte oftest som en av to defensive på midtbanen. I Nordsjælland ble han også flyttet noe rundt, men var oftest sentral midtbanespiller i mer vant 4-3-3. Og konklusjonen foreløpig: Islendingen har ikke fått noen entydige tilbakemeldinger rundt hvilken rolle han skal bekle:

— Han vil enten bruke meg som "sekser" (sentral midtbane), eller som "åtter" (indreløper). Som spiller er det godt å ha faste rutiner å forholde seg til, men dette passer meg helt fint. Jeg vil være mest mulig på banen, og hjelpe laget mitt, sier han.

Ambisjonene er i hvert fall soleklare:

— Jeg vil vinne noe. Serie. Cup. Og å spille mesterliga. Det er min drøm. Og det tror jeg vi kan klare, også.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK