Fotball

Lekström starter mot Sarpsborg

Benny Lekström er tilbake i målet når TIL møter Sarpsborg lørdag.

STARTER: Benny Lekström står i mål mot Sarpsborg lørdag.
 • Lars Eidissen
 • Rune Robertsen
  iTromsø

Lekström har ikke stått i mål for TIL siden han spilte mot Start i den sjette serierunden 3. mai. Han får muligheten fordi Pål Vestly Heigre er blitt skadet på trening tidligere denne uka.

— Benny har stått på, og kjempet godt på trening. Han sto også godt i treningskampen mot Lillestrøm for en drøy uke siden, sa TILs hovedtrener Bård Flovik til iTromsø etter dagens trening. Gudmund Taksdal Kongshavn har vært ute med skade lenge, men er på benken.

Lekström fikk tidligere i måneden beskjed om at han er ferdig i klubben ettersom kontrakten går ut i høst. Nå blir han meget sentral i TILs kamp for å ta poeng mot Sarpsborg for å overleve i eliteserien.

Ser fram til ny sjanse

Lekström fikk voldsomt mye kritikk etter en rekke tabber i vårsesongen, noe som kulminerte i oppgjøret mot Start da han rotet det kraftig til, og var direkte skyld i at TIL tapte 1-3. — Det blir fint å få spille kamp igjen. Jeg har vanskelig for å se at jeg ikke skulle gi skikkelig innsats på trening selv om jeg ikke spiller. Jeg er her for å gjøre en jobb, og det har jeg gjort 100 prosent, sier Lekström til iTromsø etter å ha hørt hovedtrener Floviks skryt av ham.

- Kommer til å stå godt

Keepertrener Merete Johansen føler seg trygg på at Lekström vil slå kraftig tilbake i sin første A-kamp siden tapet mot Start i mai, hvor to av hjemmelagets mål i 3-1-kampen kunne betegnes som keepertabber.

— Han har stått på veldig på trening og stått på hele veien. Han har gjort jobben. Det er hans tur nå og jeg er ikke redd for det i det hele tatt.Han kommer til å stå veldig godt, varsler Johansen.

— Det er Påls prestasjoner som har fortsatt å holde Benny ute av laget. Han har det fremdeles inne. Det er ikke noe dårligere utgangspunkt nå. Jeg tror han er veldig tent på å få en fin avslutning TIL og i byen. Jeg tror han kommer til å vise seg frem, sier fortsetter TIL-keepertrener.

Flytter

Målvakt Lekström er fast bestemt på både å ta poeng i morgen, men også å dra fra klubben etter sesongen.

— Vi vil berge plassen og trenger poeng. At jeg får spille får vist meg fram er morsomt. Kanskje andre klubber får øynene opp for meg. Jeg er uansett ekstremt klar til å gjøre en bra kamp selv om jeg ikke er i Tromsø neste år, sier Lekström.

Han flytter til Stockholm i slutten av november sammen med familien og tar framtiden derfra.

— I utgangspunktet er jeg åpen for alt, sier den svenske målvakten.

Gode minner

For to år siden hadde Lekström så godt som dratt fra Tromsø da klubben i 12. time kom med et tilbud som gjorde at han ble i TIL.

— TIL kom tilbake den gang med halen mellom beina, sier Lekström spøkende.

— Om TIL også nå endrer seg må de raske på. Jeg har bestilt flyttebil og alt. Vi har sagt nei, men tiden får vise om det endrer seg, sier Lekström.

Han er glad for sine fire år i klubben.

— Minnene jeg tar med meg herfra er gode, og barna mine er så godt som oppvokst her. Dette er deres hjem, og det kommer til å bli en vanskelig dag når vi skal dra, sier Lekström.

Flere valg

Midtbanespillerne Remi Johansen eller Marcus Hansson rekker ikke kampen, men Gjermund Åsen meldes spilleklar. Thomas Kind Bendiksen og Marin Orsulic er også tilgjengelig.

— Jeg ønsker ikke å spekulere noe i hvordan midtbanen kommer til å bli, sier Flovik.

Etter det iTromsø kjenner til blir laget som følger: Benny Lekström - Hans Norbye, Magnar Ødegaard, Simen Wangberg, Kent-Are Antonsen – Magnus Andersen, Christian Landu-Landu, Thomas Kind Bendiksen, Jonas Johansen – Zdenek Ondrasek – Runar Espejord.

 1. Les også

  Lekström ferdig i TIL: - Føles riktig å dra nå

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL