Fotball

Hodgson: - Norge har gode sjanser mot Italia

Englands landslagssjef imponert over det han så av Norge på Wembley.

SKRYTER: Roy Hodgson mener Norges innsats mot England var bra. Foto: NTB scanpix

 • Erli Berg Daneshmand
 • Olav Rege Olsen

LONDON: England trengte en straffesparkscoring av kaptein Wayne Rooney for å slå Per-Mathias Høgmos menn i London. Tirsdag starter alvoret for Norge, med EM-kvalifiseringskamp hjemme mot Italia i Oslo.

Etter innsatsen i Englands fotballstorstue tror nå landslagssjef Roy Hodgson at Norge kan hamle opp med gigantene fra Sør-Europa førstkommende tirsdag.

— Hvis Norge kan gjøre det samme som de gjorde mot oss, vil de ha en god sjanse mot Italia, men det blir en tøff kamp, sa Hodgson etter 1-0-seieren mot Norge på Wembley.

Rooney var sikker som banken fra 11-meteren etter at Omar Elabdellaoui felte Raheem Sterling midtveis i den andre omgangen. Bortsett fra det skapte engelskmennene lite foran målet til Ørjan Nyland.

Har bare vunnet én kamp

— Jeg tror spillerne og laget vil være fornøyd med den prestasjonen de leverte mot oss. Vi har et bra lag, og det er ikke lett for dem å gjøre den jobben de gjorde mot oss. De la ned en steinhard innsats. Norge gikk for 0-0, men dessverre for dem klarte de ikke det til slutt, sier en rosende Hodgson.

LES OGSÅ:

Les også

Høgmo om Rekdal-kritikk: - Akkurat slik vi ønsket å spille

Per-Mathias Høgmo er ikke videre bekymret for at Norge har sluttet å vinne landskamper. På de 11 siste forsøkene (samtlige kamper under Høgmo) har det blitt én fattig seier.

— Jeg håper dere er i stand til å vurdere de ti kampene vi skal ha nå og ta en oppsummering etter det. Det er ingen grunn til å være opptatt av betydningsløse treningskamper, var Høgmos svar på om den elendige statistikken bekymret ham foran møtet med Italia.

- Gunstig tidspunkt å møte Italia

Oppgjøret mot Antonio Contes Italia er første utfordring i en norsk EM-gruppe bestående av Malta, Bulgaria, Kroatia og Aserbajdsjan. Rosenborg-spiller Morten Gamst Pedersen tror det kan være et gunstig tidspunkt å møte gruppefavoritten allerede nå.

— Det er gull hvis vi klarer å få noe ut av kampen mot Italia. Også ett poeng der vil være kjempebra. Sesongen deres har akkurat startet, men samtidig vet vi at vi møter ekstremt gode fotballspillere, sier Gamsten, som bare fikk fem minutter som innbytter i oppgjøret mot England.

— Jeg har lyst til spille mot Italia, og jeg er veldig klar til å gripe sjansen dersom jeg får den, sier den tidligere Blackburn-proffen.

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Englands herrelandslag fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  - Guttedrøm som gikk i oppfyllelse

 2. FOTBALL

  Shearer sovnet da han så England slå Norge

 3. FOTBALL

  Her blir Norge senket av Wayne Rooney

 4. FOTBALL

  - Ikke alvorlig for Dæhli

 5. FOTBALL

  Høgmo på pressekonferansen: - Vil ikke bli sagt ett ord om vår strategi

 6. FOTBALL

  Forren scorer mer enn noensinne