Fotball

Kapteinen vil beholde Solskjær

– Det bør løse seg før våren, sier Daniel Berg Hestad.

ROLIG FERIE: MFK-kaptein Daniel Berg Hestad har hatt en rolig ferie med familien i Molde. Her er kapteinen på tirsdagens julelunsj på Aker stadion.
  • Thomas Rud

Spekulasjonene rundt Ole Gunnar Solskjærs framtid som manager i Molde ruller og går så lenge han har bedt om mer betenkningstid. Daniel Berg Hestad mener Solskjær bør bestemme seg relativt raskt, slik at klubben får muligheten til å sondere markedet for mulige erstattere ved et eventuelt klubbskifte.

– Bør løses før våren

Kapteinen påpeker at det for spillergruppa ikke er viktig når de får en avklaring, så lenge Solskjær har hodet på rett plass og gjør det han skal i Molde.

– Det er selvfølgelig ikke lett å finne en eventuell erstatter, og på kort varsel regner jeg med at Molde vil jobbe parallelt med andre løsninger hvis det skulle skje noe til sommeren. Jeg regner med at det løser seg mye før det. Det bør løse seg før våren kommer, sier Berg Hestad.

– Aldri kjekt

Han har sett mange trenere komme og gå i løpet av sin karriere som MFK-spiller, men under Solskjær og hans apparats ledelse synes han de har klart å bygge opp noe som er meget bra.

– Det er aldri kjekt i en sånn prosess når folk går og kommer. Det kan jo slå ut positivt også. Det hadde vært trist å gi seg å se de to engelskmennene og Ole Gunnar dra. Jeg regner med at vi får kontinuitet i det vi jobber med, og det er utrolig viktig, sier han.

Les også

Forberedt på Solskjær-exit

Arbeidet med å legge kunstgress på Aker stadion er i full gang. Berg Hestad har aldri vært spesielt entusiastisk når det gjelder slikt underlag, men han tror det kan bidra positivt i det daglige treningsarbeidet.

Imponert av Solskjær

– Jeg tror det absolutt er positivt at vi får et fast sted å være. Vi får mer tilhørighet til banen og samme treningsforhold nesten hver dag. Det kan bli bra. Det kan det bli mye kvalitetstrening ut av, og det er kjempeviktig, sier Berg Hestad.

Han er imponert over måten Solskjær klarte å snu en særdeles dårlig sesongstart til en hederlig plassering i serien og cupgull på Ullevaal i november. Han mener trenerapparatet hele tida hadde troen på spillerne, og at det kom til å løsne. Mange av klubbens unge spillere lærte mye i løpet av sesongen, mener Berg Hestad.

– Det var mentale ting, og det var Ole og resten av trenerteamet veldig opptatt av å prøve å snu så fort som mulig, sier han.

Rolig ferie

MFKs spillere har hatt ferie siden cupfinaleseieren. Den har foregått ganske rolig for kapteinens del.

– Ungene har vært på skolen, og jeg har hatt en litt annerledes ferie enn mange av de andre spillerne. Hehe. «Kjedelig» i anførselstegn. Jeg har vært hjemme og passet heimen når fruen har vært på jobb. Jeg har trent ganske mye sånn at jeg slipper å være hjemme altfor mye.

Les også

  1. Innbytterne avgjorde for Sunderland

  2. Solskjær kan sikkert overtales

  3. Kan denne mannen bli ny Tottenham-sjef?

Eliteserien

SVUTMP
1Bodoe/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK