Fotball

Rekdal: - Latterlig klage av Rosenborg

<p>AaFk reagerer sterkt på RBKs klagebrev.</p>

ÅLESUND 20110622.Aalesundstrener Kjetil Rekdal etter 4. runde i NM i fotball for menn mellom Aalesund og Sarpsborg 08 på Color Line Stadion i Ålesund onsdag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
 • Are Bye
Brudd i forhandlingene mellom NISO og NHO idrett, fem spillere fra AaFK er tatt ut.Henrik Hoff uttaler seg.Foto: June R. Johansen
Mediesjef i Rosenborg, Nils Heldal, er ikke overrasket over kritikken fra Aafk.

Det nærmer seg kvartfinale i Norgesmesterskapet, og kampen mellom Aalesund og Rosenborg. Legg merke til at AaFk står først i den sammenheng, for akkurat det er stridens kjerne. Kjetil Rekdals menn ble tildelt hjemmekamp, men nå har Rosenborg klaget til Norges fotballforund – og tapt. På grunn av lengre reiser i de foregående cupkampene går første kamp i Ålesund. Men på Color Line Stadion skaper det irritasjon at Rosenborg klager i utgangspunktet.

— De har vært vant til å få det som de vil, og de klager på alt som går mot Rosenborg. Jeg vil ikke kaste mer bensin på bålet her, men de må slutte og tro at alt skal legges til rette for dem, sier Kjetil Rekdal til Aftenposten.no.

Han mener det er rett og rimelig at AaFk får hjemmebane først.

— Vi har hatt nesten dobbel så lang reisetid som dem. Denne klagen er latterlig, sier han.

- Syter og griner

Klubbdirektør Henrik Hoff tar i enda hardere enn Rekdal, og hevder Rosenborg tror de er bedre enn de andre klubbene i Norge.

— Jeg fikk brev fra NFF om at Rosenborgs klage ikke hadde ført til endringer i oppsettet. Det skulle bare mangle, for dette regelverket har vært kjent i 15 år. Det viser måten RBK tenker på. De skal styre alt, sier Hoff.

Han mener Rosenborg må endre kurs før resten av klubbene i eliteserien går lei.

- De syter og griner, og det er de andre klubbene drittlei. Rosenborgs ord er ikke lov, det må de skjønne selv også, tordner Hoff.

Han understreker at trønderne selvsagt har sin fulle rett til å klage, men at det i denne saken blir helt meningsløst.

— Det blir et irritasjonsmoment. Fordi de gjorde det godt i Champions League for 5-10 år siden så får de ingen fordeler i en kvartfinale i cupen, sier Hoff.

Ventet Rekdal-reaksjon

I Rosenborg registrerer man AaFks misnøye med klagen, men mediesjef Nils Heldal forsikrer at RBKs klage hadde sin årsak.

- Vårt syn er at NFF ikke har fulgt regelverket med hensyn til reisetid og antall kilometer. Vi regnet ut våre egne reise på gule sider, og kom til at AaFk hadde kortere reiser enn oss, sier Heldal til Aftenposten.no.

På Lerkendal er man fremdeles usikre på hvorfor det ikke ble hjemmekamp, men at Kjetil Rekdal reagerer er helt forventet.

- At Kjetil Rekdal tror det finnes en hemmelig klubb som gjør livet lettere for Rosenborg er ikke noe nytt. At han mener Rosenborg får urettferdige fordeler er like vanlig som at sola står opp, sier Heldal.

Rosenborg har spilt borte mot Alvdal, Verdal og Byåsen i de tre første rundene. Dette gir flere kilometer reise enn Aalesunds tre bortekamper mot Stranda, Tornado Måløy og Hødd, men Aalesund har måttet ta ferger for å spille alle kampene. NFF ser da på totalbelastningen og reisetiden. I fjerde runde hadde begge lagene hjemmekamp, RBK mot Lillestrøm og AaFK mot Sarpsborg 08.

 1. Les også

  RBK må klare seg uten Prica igjen

 2. Les også

  - Må ha hjertet i RBK

 3. Les også

  - Ja, Issah er RBK-klar

 4. Les også

  Demars skademareritt

 5. Les også

  Aalesund lett videre

 6. Les også

  Store kontraster for Skagestad

Les mer om

 1. Fotball-NM