Riise-dobbel snudde til Lillestrøm-seier

Tromsø hadde tre poeng i lomma, men totalkollaps gjorde at Lillestrøm snudde kampen.

HJEMMEJUBEL: Lillestrøm kunne juble for scoring tre ganger på Åråsen.
  • André Almløv

LILLESTRØM — TROMSØ 3-2

Etter en jevnspilt førsteomgang der gjestene scoret alle tre målene, ett selvmål ved Jaroslaw Fojut, en perle fra Magnus Andersen, og en heading fra Zdenek Ondrasek, tok hjemmelaget over etter pause.

Og etter to sene scoringer fra Bjørn Helge Riise måtte Tromsø reise tomhendt nordover.

Gjestene åpnet friskt på Åråsen og satte hjemmelaget under tidlig press. Det førte imidlertid ikke til de store farlighetene foran LSK-målet, og det var i stedet hjemmelaget som fikk kampens første sjanse.

Etter 20 minutter spilte Petter Vaagan Moen fri Thorstein Helstad mot TIL-målet. Spissen rundet keeper Sahlman, men satte ballen i nettveggen for åpent mål.

Selvmål

Tre minutter etter vartet Stian Ringstad opp med et glimrende innlegg fra venstre. Ballen var på vei mot Helstad. TIL-stopper Jaroslaw Fojut hadde lite annet å gjøre enn å klarere ballen i eget mål. Dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Men Tromsø svarte direkte. Bare tre minutter etter LSK-scoringen vartet Magnus Andersen opp med gode finter og et skudd som satt klistret i krysset fra 17-18 meter. Dermed var lagene like langt. 1-1. Etter 38 minutter fikk Lillestrøm en god mulighet til å ta tilbake ledelse, men Bjørn Helge Riises stupheading gikk via et TIL-bein og hårfint utenfor til corner.

Men det skulle bli flere scoringer før pause. I omgangens siste minutt slo nemlig Zdenek Ondrasek LSK-kaptein Frode Kippe i lufta, og stanget Tromsø i en meget viktig ledelse. 1-2. ## Best etter pause

Etter pause var det sjansefattig i styrtregnet. Da det hadde gått 70 minutter kom den første store sjansen, og den ved hjemmelaget. Innbytter Moryke Fofana la en farlig pasning på tvers av TIL-feltet, og på bakerste stolpe dukket Vaagan Moen opop, men satte ballen i nettveggen for nærmest åpent mål.

Minutter senere hadde samme Fofana skaffet hjemmelaget en corner. Den endte med at en annen innbytter, Erling Knudtzon fikk til en farlig avslutning som ble headet unna på streken av en TIL-forsvarer.

Med ti minutter til full tid kunne derimot jubelen bryte løs på Åråsen. Bjørn Helge Riise var våkent fremme på en svak avklaring fra Causevic, og headet ballen sikkert i lengste hjørnet fra 8-10 meter. 2-2. ## Scoring på overtid

Lillestrøm fortsatte å presse etter utligningen. Tromsø virket helt kjørt og det hersket til tider fullt kaos innenfor lagets 16-meter. Og på overtid fikk hjemmelaget lønn for strevet da Fofana fant Riise umarkert foran mål, og dermed sto det 3-2. Alle poengene ble igjen på Åråsen, noe som sørget for at Lillestrøm er så godt som klare for sin 40. sesong i eliteserien.

Tromsø på sin side må belage seg på knallhard nedrykkskamp i sesongens to siste kamper.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk