Fotball

Rekdals råd til publikum

<p>Kjetil Rekdal ber publikum gjøre opp for hetsen i fjor ved å reise seg og klappe for Bjørn Helge Riise før kampen. Men undervegs i kampen kan de pipe så mye de vil.</p>

rekdal
  • Helge Skuseth
FotballNM 2007 - CupfinalenUllevaal StadionLillestrøm v Haugesund 2-011.11.2007Foto: Morten Olsen, DigitalsportBjørn Helge Riise - LSK

Rekdal var en av dem som reagerte sterkest på publikums ufine oppførsel i forhold til Bjørn Helge Riise og moren Berit i fjorårets seriekamp på Color Line stadion da AaFK vant 3-0 mot Lillestrøm.

Rekdal syntes at publikums tilrop og "nidviser" var en skam, og det ga han beskjed om også.

Søndag kommer Lillestrøm og Bjørn Helge Riise tilbake til CLS, og Rekdal har følgende råd å komme med til publikum på stadion:

– Når Bjørn Helge Riise blir presentert før avspark, så bør publikum reise seg og gi ham skikkelig applaus. Det vil gi ham den oppreisning jeg føler at han fortjener etter de pinlige scenene i fjor høst.

– Men når kampen starter . . . ?

– Da kan publikum pipe mot ham hver gang han har ballen! Og det kan de forresten gjøre mot alle Lillestrøm-spillerne. Vi selv blir også utpepet når vi er på bortebane, sist mot Vålerenga på Ullevaal. Publikum skal helhjertet støtte sitt eget lag i tykt og tynt, og piping og "buing" mot motstanderne synes jeg er helt OK. Jeg er ikke sikker på hvor mye det hjelper, men det er en annen sak.

Forsvarsdrilling

I går trente AaFK en del på forsvars-drilling, der Tor Hogne Aarøy og Glenn Roberts skulle agere Olivier Occean og Arild Sundgot mot AaFKs forsvarsfirer.

I dag blir det vanlig formasjonstrening, og det samme gjentar seg på lørdagens trening.

– Vi må få til vårt eget spill søndag, i en "kriger-kamp" er jeg sikker på at Lillestrøm har et fortrinn. Det kan de. Jeg vet vi møter et godt mannskap, men jeg er ikke enig med dem som tror at Lillestrøm går rett fra bunnstrid i fjor til kamp om seriegullet i år. De vil imidlertid havne høyere oppe på tabellen enn i fjor, det er opplagt. Men vi har tro på poeng mot dem, og skal gå til kampen uten overdreven respekt, lover Rekdal.

Både AaFK og Lillestrøm har to poeng etter to runder, LSK er foran på flere scorede mål.

Les også

  1. Vil stoppe Riise-hets

  2. Berit glemmer ikke

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien