Fotball

Danske medier: – Forbundet har funnet 23 spillere til landskampene

Får noen timers forvarsel før de reiser på landslagssamling.

Den danske troppen er i streik, men nå tyder ting på at erstattere er hentet inn. Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Det danske futsallandslaget blir angivelig hovedleverandør av spillere til troppen som skal spille landskampene mot Slovakia og Wales den kommende uken.

Det er storavisen Ekstra Bladet som tirsdag kommer med opplysninger om hvordan Danmarks Fotballforbund (DBU) har kommet i mål med samle sammen spillere til de to oppgjørene.

Blat de 23 spillerne skal det også være to spillere fra 2. divisjonsklubben Avarta. Keeperen Morten Bank er med, og det er også klubbens toppscorer Christian Offenberg. Ifølge V 2 Fyn er også fem spillere fra den fynske 2. divisjonsklubben Tarup Paarup tatt ut, men dette er ikke bekreftet av klubben.

Konflikten i dansk landslagsfotball har ingen synlig ende. Mens de 23 spillerne fra den originale troppen er samlet til krisemøte i København, skal det danske fotballforbundet DBU ha tatt ut 23 erstattere til kampene mot Wales og Slovakia denne uken. Det melder det danske nettstedet bold.dk.

Avlyser treningen

Dansk Radio har snakket med pressesjefen i det slovakiske fotballforbundet, som bekrefter at Danmark ankommer et hotell med et lag i løpet av dagen.

Futsal spilles på mindre baner innendørs, og med en annen type ball enn det som brukes i vanlig fotball. Situasjonen blir ikke bedre av at kveldens trening er avlyst. Laget skulle egentlig trent på Stadion Antona Malatinského, men pressesjef Monika Jurigova bekrefter at både pressekonferansen og treningen er avlyst, skriver danske TV 2.

Så det vil være et lag fullstendig blottet for intern forståelse som møter Napoli-stjernen Marek Hamšík og hans lagkompiser i morgen.

Åge Hareide har fått ferie fra DBU, og hverken han eller assistenten Jon Dahl Thomassen reiser til Slovakia.

Les også

Danmark-stjernene raser mot forbundet. Nå nekter de å møte på samling

Fikk nei fra Superligaklubber

Under trussel av sanksjoner fra Uefa valgte DBU å gå bredt ut for å lete etter spillere til det nye landslaget. Spillerunionen som representerer den originale troppen ba om at alle spillere skulle si nei til forespørselen, men opplysningene fra danske medier tyder på at minst 23 av de har oversett anbefalingen.

Tidligere har Superligaens 14 lag gitt beskjed om at de ikke ønsker at spillerne deres sier ja under de rådende omstendighetene, er det trolig snakk om spillere fra de lavere divisjoner.

Ingen danske aviser har så langt fått en bekreftelse fra DBU om opplysningene stemmer.

Adresseavisen var tirsdag formiddag i kontakt med Sarpsborg 08, som ikke hadde mottatt en henvendelse fra DBU på klubbens tre danske spillere.

Spillerne har fått beskjed om å møte opp med pakket bagasje klokken 13, før det blir avreise til Bratislava. Treningskampen mot Slovakia er i morgen kveld.

Les mer om

 1. Danmarks herrelandslag fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Danmark-stjernene raser mot forbundet. Nå nekter de å møte på samling

 2. FOTBALL

  Bråket i Danmark: – Hareide er i en umulig situasjon

 3. FOTBALL

  Hareide tok ut landslagstropp, men risikerer at spillerne ikke møter opp: – Vil være en katastrofe

 4. FOTBALL

  Gladnyhet for Hareide og Danmark: Landslagskonflikten er over

 5. FOTBALL

  Mjøndalen var koronafaste i Tyrkia. Nå får eliteserieklubben reise hjem.

 6. FOTBALL

  RBK-kapteinen på vei bort: Forhandler med gamlesjefen