Denne Mourinho-gesten hisset opp motstanderne: – Fullstendig unødvendig

Cristiano Ronaldo så ut til å ha sendt Juventus til cupspillet i mesterligaen, men Manchester United vendte til 2–1 i sluttminuttene og er med for fullt.

  • NTB
  • Pål Strande Gamlemoen

Juventus - Manchester United 1–2

Hjemmelaget var klart best i 85 minutter og ledet etter Ronaldos vakre scoring mot gamleklubben, men Juan Matas vakre frispark og et selvmål av Alex Sandro i siste minutt vendte til borteseier for José Mourinhos menn, som nå er bare to poeng bak Juventus og bedre i innbyrdes oppgjør.

United var blitt reddet av keeper David de Gea og to ganger av målstolpene inntil Leonardo Bonucci i det 65. minutt besluttet å slå en lang bakromspasning. Ronaldo stormet inn i feltet, lot ballen seile over hodet sitt og hugg til på volley da den dukket opp foran ham.

De Gea var sjanseløs akkurat som han hadde vært på de to stolpetreffene, men denne gang var flaksen oppbrukt.

Juventus ville vært klar for cupspillet selv med uavgjort, men fortsatte å skape sjanser etter scoringen. Så kom et sjokkerende sceneskifte i sluttminuttene, ved hjelp av smarte Mourinho-bytter. Mata skrudde et frispark i krysset før et frisparkinnlegg fra Ashley Young ble kriget i mål av en tidligere anonym Paul Pogba. Offisielt ble målet notert som selvmål.

Les også

I fjor var det Ronaldo: Nå er det en annen fotballstjernes statue som er blitt en snakkis

Dermed var Manchester Uniteds comeback et faktum. Etter kampslutt holdt Manchester United-manager hånden oppunder øret. Gesten utløste høylytt buing fra hjemmefansen i Torino. Juventus-spiller Leonardo Bonucci var synlig irritert – og viste det til Mourinho, som ble geleidet i garderoben.

–Fullstendig unøvdendig å provosere. Vis litt storhet. Det er tydelig at det er en som er preget som gjør det, sa fotballekspert Rune Bratseth i Viasats Champions League-studio.

Mourinho trente Juventus-rivalen Inter fra 2008 til 2010. Etter kampslutt forklarte han hvorfor han gjorde den nevnte gesten.

– Jeg fornærmet dem ikke. Jeg gjorde bare en liten ting. Jeg vet at mange Inter-fans er fornøyde med det. Jeg respekterer alt ved Juventus, sa Mourinho i det Viasat-sendte intervjuet.

Her gjennomfører Mourinho gesten etter kampslutt.

Kjempesjanser

Juventus hadde tre enorme sjanser til å score ledermålet før Ronaldo traff blink.

I det 34. minutt viste De Gea klasse da Juan Cuadrados innlegg endret retning på Nemanja Matic og hadde kurs mot mål. Målvakten kunne enkelt stått på feil bein og vært sjanseløs, men han var lynhurtig nede, slengte ut armen og fikk neven på ballen.

Minuttet senere var han derimot sjanseløs på Sami Khediras avslutning etter at Ronaldo la inn fra høyre. Ballen smalt i stolpen langt utenfor De Geas rekkevidde.

Like sjanseløs var målvakten fem minutter ut i annen omgang, da Paulo Dybala fikk sikte seg inn med sin følsomme venstrefot. Han skrudde ballen i tverrliggeren helt oppe i krysset.

Sjansesløsingen ble kostbar for Juventus, som ikke lenger er trygg på å gå videre. Det er to poengs luke til Manchester United og fire til Valencia.

  • Saken fortsetter etter høydepunktene

Etterlengtet fest i Valencia

Tidligere fikk nemlig Valencia-tilhengerne omsider oppleve en hjemmeseier. Carlos Solér var nest sist på de to første målene og scoret det tredje da Young Boys ble slått 3–1.

Valencia hadde ikke vunnet en eneste kamp på Mestalla tidligere i sesongen. Fem uavgjorte og et tap i La Liga og 0-2-tap mot Juventus i mesterligaen var den triste fasiten før onsdagens kamp, som holdt liv i håpet om Champions League-avansement.

21-årige Solér var den store spilleren, men han må dele æren med 22-årige Santi Mina, som scoret de to første målene.

Les også

Ett poeng skiller tre storlag – thriller i vente

Mina var på rett sted to ganger i første omgang og sørget for at Valencia gikk til pause med ledelse etter å ha scoret flere mål på en omgang enn i sine seks siste mesterligakamper tilsammen. Han gjorde 1–0 på returen etter Solérs bakromsløp, vipp over keeper og stolpetreff i det 14. minutt og 2–1 på et bananinnlegg fra Solér i det 42. minutt.

Innimellom utlignet Roger Assalé. Han misset først en kjempesjanse da han ikke fikk stokket beina på åpent mål, men gjorde opp for seg med et skudd i hjørnet i det 37. minutt.

Solér punkterte kampen ti minutter etter pause da han både startet og avsluttet et hurtig angrep. Han spilte frem Rodrigo med et hælspark ved midtstreken, startet på et sugende løp og fikk ballen igjen. Mina dro på seg flere spillere inne i midten. Det skapte rom for Solér, som stormet inn i feltet og avsluttet selv, med et ustoppelig skudd.

Kvarteret før slutt fikk Young Boys-spiller Sékou Sanogo direkte rødt kort etter å ha bommet på ballen og sparket Francis Coquelin rett i kneet.

(©NTB)