Fotball

Perlescoring sikret etterlengtet opptur for Strømsgodset

Strømsgodset slet mot Sandefjord, men noen få sekunder med magi var nok til å sikre tre viktige poeng.

Tokmac Nguen (t.v.) sikret tre poeng for Strømsgodset etter et vakkert skudd.
  • Sindre Trygsland

Strømsgodset – Sandefjord Fotball 1–0

DRAMMEN: Hjemmelaget trengte tre poeng etter to strake uavgjort. Laget er av mange tipper som en medaljekandidat, men har ikke fått det til å stemme så langt denne sesongen.

Mot Sandefjord fikk de en etterlengtet seier, men den satt langt inne. Tokmac Nguenes nydelige scoring 20 minutter ut i den andre omgangen var nok, og Tor Ole Skulleruds menn kunne juble for tre poeng.

Drammenserne står nå med åtte poeng på fem kamper, og klatrer opp på en femteplass før hovedrunden spilles søndag kveld.

Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud var relativt fornøyd med lagets prestasjoner, men vinnermålet varmet.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN HER:

– Scoringen er fantastisk fin. Jeg blir glad når jeg ser han og Bassel kombinere slik som de gjør. Det er litt sånn vi ønsker at de skal gjøre, sier Skullerud etter kampen.

Slik oppsummerer matchvinner Nguen sitt pent plasserte skudd:

– Det var ikke noe stress. Det var bare å slappe av og bare curle den, sier han.

Tam førsteomgang

Etter uavgjort mot Sogndal og Aalesund, samt en tap i Bergen, sto laget uten seier siden serieåpningen mot Haugesund.

– Vi har mye å gå på. Vi kan skape mer, og har mye å gå på i det offensive spillet vårt. Det skal sies at Sandefjord ikke er lett å bryte ned med ni mann bak ballen hele tiden. Der har vi mye mer å gå på. Det er ikke overraskende, sier Skullerud.

Gjestene fra Vestfold kom fra to strake seire, mot Vålerenga og Kristiansund, og fikk en positiv åpning i Drammen. På topp for Sandefjord jaget den tidligere Strømsgodset-spilleren Flamur Kastrati, som har hatt en glimrende sesongstart med fire mål på like mange kamper.

Les også

Linjedommer angrepet i OBOS-ligaen: – Fullstendig skandale. Noe av det snåleste jeg har sett.

Etter en treg åpning spiste hjemmelaget seg gradvis inn i kampen, men uten å hverken dominere eller skape de store sjansene. I alt var de første 45 minuttene i Drammen tamme. Lars Vilsviks skudd over etter 20 minutter var det nærmeste man kom scoring før pause.

Det kunne virke som Strømsgodset var misfornøyde med de første 45 minuttene, for hjemmelaget gikk ut til den andre omgangen med en helt annen intensitet, og bare noen minutter etter hvilen var Marcus Pedersen nære å skli vertene i ledelsen.

Minutter senere måtte Sandefjord-keeperen ut i full strekk etter en god avslutning fra distanse fra Strømsgodsets Bassel Jradi. Den første omgangen var tam. Etter pause var det et helt annet hjemmelag.

Les også

NFF etter skandalen: – Viktig å være forberedt på at sånne ting kan skje, selv om man føler man har full kontroll

I ledelsen etter perlescoring

Etter en drøy time fikk Strømsgodset uttelling. Hjemmelaget kombinerte fint, og Jradi flikket ballen vakkert ut til Tokmac Nguen på cirka 20 meter. Han takket og bukket for muligheten og skrudde ballen nydelig bort i det lengste hjørnet. 1–0 med en perlescoring, og Marienlyst våknet til liv.

Gleden kunne vært kortvarig, nesten direkte fra avspark skapte gjestene fra Sandefjord en gedigen mulighet til å utligne, men Flamur Kastrati klarte ikke å krangle inn sitt femte mål for sesongen fra god posisjon.

Selv om Godset viste seg fra en bedre side etter hvilen, hadde også Sandefjord nok av muligheter. Kvarteret før slutt ble plutselig en av bortelagets spillere stående alene etter dødball, men klarte ikke å straffe Strømsgodset.

Sandefjord viste igjen i Drammen at de ikke vil være noen kasteball i Eliteserien. Syv minutter før full tid var de nære igjen. Pau Morer fikk skyte fra god posisjon, men avslutningen gikk like utenfor, til gjestenes store frustrasjon.

På overtid kunne Flamur Kastrati gjort det store mot gamleklubben. Spissen har stjålet overskrifter tidligere i sesongen, men da han fikk sjansen like før slutt ble forsøket hans blokkert.

Hør den nyeste utgaven av Aftenpodden Sport, der Lars Tjærnås denne uken forteller om da han var sikker på å få sparken av Drillo grunnet kortspill:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22145346202647
2Molde22135454262844
3Kristiansund2212372925439
4Rosenborg22115645291638
5Viking2211564240238
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Sandefjord Fotball
  2. Drammen
  3. Strømsgodset IF
  4. Eliteserien