Fotball

Eggen om Bendtner: - Skal noen få skikk på ham, er det «guttene mine» på Lerkendal

Nils Arne Eggen mener det er en klok investering å hente Nicklas Bendtner til RBK.

Nils Arne Eggen mener Rosenborg har gjort et klokt valg med kjøpet av Nicklas Bendtner.
  • Petter Rasmus

– Han var jo stjerne på Arsenal en periode. Men «det var før, og itte nå», som en kjent dikter har sagt. Det er selvsagt et arbeid å gjøre her, men i mine øyne er det en veldig klok investering, sier Nils Arne Eggen.

Den gamle mester har selvsagt fått med seg at Nicklas Bendtner kommer til Lerkendal med et solid rykte som bråkmaker utenfor banen.

Les også

Nicklas Bendtner er Rosenborgs nye spiss

Ikke redd for Bendtners rykte

Men det bekymrer han ikke veldig.

– Jeg stoler på at «guttene mine», altså Kåre, Erik og Stig Inge, har gjort et grundig forarbeid her. På Lerkendal er det en veldig liten risiko for at det skal skli ut. Akkurat der er RBK flinke til å gjøre hverandre gode. Nicklas møter et miljø som vil hjelpe ham så godt det lar seg gjøre for at han skal komme tilbake til det gode nivået han var på tidligere, sier Eggen - og drar sammenligningen tilbake til noen av klubbens aller største profiler.

Les også

  1. Bendtner klar for RBK: Dette sier Bruttern om stjernehandelen

  2. Dorsin om Bendtner-overgangen: - Gøy!

Sammenligner med «Ivers»

– Vi har vært flinke til å rehabilitere spillere - «få dem på fotan igjen». Som for eksempel da Odd kom tilbake fra Belgia. Det var litt sånn med Steffen også. Får vi Bendtner skikkelig på beina igjen, er han en toppspiss. En spisstype vi har lett etter, sier han - og sammenligner dansken med flere av de største spissprofilene i klubbens historie, som John Carew, Steffen Iversen og Gøran Sørloth.

– Jeg er glad for at man satser. Det gjelder å heve å heve nivået i eliteserien. Det igjen øker muligheten for RBK å kvalifisere seg til Mesterligaen, sier han.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. John Carew
  2. Eliteserien
  3. Rosenborg BK