Fotball

Pinlig hjemmetap for Wenger: Arsenal ute av FA-cupen

Watford rystet den regjerende mesteren.

Arsene Wenger og Arsenal måtte konstatere at en ny sjanse til sølvtøy denne sesongen glapp.

Arsenal dominerte i første omgang, men så sluknet Arsène Wengers menn. Det utnyttet Watford, som sikret seg billett til FA-cupens semifinale med 2-1-seier på bortebane.

Tidligere i helgen har Everton og Crystal Palace spilt seg fram til FA-cupsemifinale ved å slå henholdsvis Chelsea og Reading, og søndag var det duket for kvartfinale mellom Arsenal og Watford i London, der Odion Ighalo og Adlène Guedioura ble de store heltene for bortelaget.

Watford-spillerne jubler for seier over Arsenal.

Hjemmelaget, med blant andre Petr Cech, Santi Cazorla og Aaron Ramsey ute med skade, kom best i gang og skapte de største sjansene i den første omgangen. Etter ni minutter ble Olivier Giroud spilt flott gjennom av Mesut Özil. Franskmannen satte ballen oppskriftsmessig i mål, men til Arsenal-spillernes store skuffelse dro linjemannen opp flagget og vinket for offside.

Stygg Gabriel-takling

Også Joel Campbell og Mohamed Elneny hadde gode muligheter til å sende hjemmelaget i føringen i løpet av de første 45 minuttene, men uten å lykkes.

Etter rundt en halvtimes spill burde Gabriel trolig fått det røde kortet da han braste inn i Watford-kaptein Troy Deeney med to bein og knottene opp, men Arsenal-spilleren slapp unna også det gule kortet.

Tross Arsenal-dominans i første omgang, var det Watford som tok ledelsen fem minutter ut i annen omgang. Et langt innkast ble stusset videre av Deeney, og Odion Ighalo rev seg løs fra sin forsvarer og satte ballen i mål.

Scoring i krysset

Watford fortsatte å være skumle foran mål, og Ighalo var nær ved å score flere. Etter 63 minutter økte gjestene ledelsen med en spektakulær scoring signert Adlène Guedioura. Fra hjørnet av 16-meteren klinket han ballen opp i vinkelen, og Arsenal-keeper David Ospina rakk ikke å reagere.

Arsenal hadde noen store sjanser mot slutten av kampen, og to minutter før full tid satte Danny Welbeck inn reduseringen. Hjemmelaget fortsatte å presse, men ble blant annet stoppet av stolpen. Watford forsvarte seg også godt og kunne til slutt juble for semifinaleplass etter seks nervepirrende tilleggsminutter.

Arsenal, som har vunnet turneringen de to siste sesongene, tapte i FA-cupen for første gang siden 2013. (©NTB)

Les også

  1. Nordtveit ferdig i Tyskland - hinter om overgang til Premier League

  2. Everton-spilleren avviser at han ble bitt av Diego Costa

  3. Solskjær før seriestart: – Rosenborg er favoritter

  4. «RBK hang i tauene og var groggy»

  5. Følg lørdagens Premier League-kamper direkte

  6. Ny nedtur for tannløst City

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Arsenal FC
  3. Watford FC
  4. FA-cupen