Fotball

Heroiske Östersund sjokkerte igjen: Slo Arsenal i London

Det kunne blitt et av tidenes største fotballmirakler. Östersund slo Arsenal i London, men det holdt ikke til avansement.

Arsenals Ainsley Maitland-Niles (til høyre) fikk kjørt seg mot Östersund, her ved Hosam Aiesh og Curtis Edwards.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

ARSENAL - ÖSTERSUND 1–2, sammenlagt 4–2

Arsenal hadde en deilig, komfortabel 3–0-ledelse fra bortemøtet med Östersund i Europaligaens 16.-delsfinale.

Derfor trodde «alle» at det skulle bli grei skuring hjemme i London. Manager Arsene Wenger hvilte flere stjerner, men på papiret var mannskapet hans mer enn godt nok til å slå den svenske miniputten.

Men Östersund har rystet Fotball-Europa flere ganger de siste månedene, og de gjorde det igjen torsdag.

Arsenal skal være glade de hadde 3–0-ledelse å gå på fra kampen i Sverige.
Les også

Europaliga-exit for Kristoffer Ajer og Ståle Solbakken

Magisk minutt

I løpet av ett magisk minutt scoret Östersund to mål, først ved Hosam Aiesh som satte inn 1–0 via Calum Chambers etter 22 minutter. Minuttet senere snurret Ken Sema rundt med Arsenal-forsvaret og satte inn 2–0 bak David Aspina.

Det var fullstendig uvirkelige scener. 2–0 holdt til pause etter en skrekkelig omgang av Arsenal.

Med ett Östersund-mål til ville lagene være likt. Ikke uventet ble hjemmelaget belønnet med en solid pipekonsert da lagene gikk til pause.

Pausepraten hjalp

Arsenal-spillerne hadde tydeligvis fått inspirasjon av pausepraten, for det tok bare halvannet minutt av 2. omgang før 1–2-reduseringen kom. Östersund maktet ikke å klarere et innlegg, og Sead Kolasinac banket ballen i mål.

Men de som trodde at Östersund nå kom til å rakne, tok grundig feil. 2–1-ledelsen var fullt fortjent, og det var svenskene som presset på for å få det tredje målet og ny spenning i kampen.

Det var rett og slett imponerende det Östersund viste i London. De vant 2–1. Det holdt ikke til avansement i Europaligaen, men de vant mange nye hjerter.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Arsenal FC
  3. Östersund FK