Fotball

Leciejewski med forsvarstale for Bruun-Hanssen

Men Brann-keeperen vil ikke svare på hva han mener om Rikard Norlings fremtid i klubben.

STØTTER SJEFEN: Piotr Leciejewski.
  • Øystein Vik

— Roald har gjort en veldig god jobb, sier Branns keeper Piotr Leciejewski. 29-åringen er for tiden på ferie hjemme i Polen sammen med familien. Han har fått med seg at det er noe kaotisk i Brann etter nedrykket, men klubbens daglige leder, Roald Bruun-Hanssen, frikjenner han for fiaskosesongen.

— Det er ikke Roald som har spilt fotball for Brann, sier Leciejewski selvkritisk.

Ingen kommentar om Norling

Brann hentet denne sesongen store navn som Vadim Demidov, Marcus Pedersen, Erlend Hanstveit og Azar Karadas. Etter at Rolf-Magne Walstad sluttet i Brann etter fjorårssesongen, har Bruun-Hanssen vært sentral når spillere er blitt hentet til Stadion.

— Roald kjøper veldig gode spillere. Alltid. Jeg synes det er vanskelig å tenke på fremtiden i Brann uten Roald. Han er en god sjef som gjør alt han kan for at Brann skal bli bedre.

— Hva mener du om trener Rikard Norling, bør han fortsette?

— Jeg har ikke lov til å snakke om slikt. Det er ikke jeg som skal avgjøre det. Du må snakke med styret, sier Leciejewski.

Bruun-Hanssen er glad for Leciejewskis positive ord.

— Det var hyggelig sagt av Piotr. Jeg setter pris på at han opplever det slik og at han sier det, sier Branns daglige leder.

- Tid for lojalitet

Leciejewski har ingen konkrete tilbud om å gå til noen annen klubb enn Brann. Polakken, som nå er på ferie i hjemlandet, trives i Bergen og håper at han kan vende hjem som Brann-spiller.

— Jeg vet ikke om Brann vil ha meg, eller om de vil selge meg, men jeg har mye å takke Brann for, sier Leciejewski og utdyper.

— Brann har gjort meg til en profil i norsk fotball. Uten dem ville jeg ikke vært en spiller med et navn. Nå er det kanskje tid for å betale dem tilbake med å være lojal. De ga meg en sjanse da de kjøpte meg fra Sogndal, og det setter jeg pris på, sier Leciejewski.

Han sammenligner spøkefullt seg selv med Gianluigi Buffon som ble med Juventus ned i Serie B da klubben ble degradert foran 2006/07-sesongen.

— Alt kommer an på hva Brann vil. Hvis de vil selge meg for å spare penger, så går jeg hvis en annen klubb vil ha meg. Hvis de bil ha meg og bygge laget rundt meg og andre, så blir jeg, sier Leciejewski.

Han har kontrakt med Brann ut 2017. Avtalen hans med klubben ble forlenget tidligere i år.

Orlov vil vekk

Jakob Orlovs agent Per Jonsson sa til det svenske nettstedet fotbolldirekt.se tirsdag at Orlov ikke ønsker å spille for Brann i 1. divisjon.

— Brann vil beholde ham, men svaret på spørsmålet om Orlov vil spille i 1.- divisjon, er nei, sier Jonsson til. Agenten mener det finnes interesse for Orlov i Sverige.

Bruun-Hanssen registrerer utspillene fra både Orlov-leieren og Leciejewski.

— Det viktigste for oss er det som er best for SK Brann. Det å komme i posisjon til å gjøre en god sesong i 2015 er det førende, sier Bruun-Hanssen.

Vil ikke kritisere Øvretveit

Leciejewski var forhindret fra å delta i kvalifiseringskampene mot Mjøndalen. Han opplevde det som forferdelig å sitte å se på.

— Jeg kunne ikke hjelpe dem. Jeg liker å ha kontroll, men om jeg er skadet, så er kontrollen i andres hender. Det var det verste, at jeg ikke kunne gjøre noe som helst.

Keeperreserven Øystein Øvretveit var uheldig ved to av Mjøndalens mål. Men Leciejewski vil ikke kritisere sin kollega.

— Jeg kan kritisere laget når jeg spiller, men ikke når jeg er på tribunen. Det er ikke min stil, sier Leciejewski.

— Det var selvsagt vanskelig for Øystein, men han er god nok til å klare dette. Alle har tøffe kamper i livet, men kom igjen, slik er livet. Øystein er en god keeper.

Piotr Leciejewski

Født: 23. mars 1985

Fødested: Legnica, Polen

Høyde: 194 centimeter

Vekt: 88 kilo.

Kamper for Brann: 100

Kontrakt med Brann: Ut 2017.

Les også

  1. Se her, Brann - disse hadde det like ille som dere

  2. Her er sistemann på Branns skadeliste

  3. Brann kan måtte selge arvesølvet igjen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien