Jaktet av storklubber – nå har Åsen forlenget med TIL

Gjermund Åsen (26) blir TIL-spiller de neste to sesongene.

Det ble klart fra klubben fredag ettermiddag. Dermed er mange måneders spekulasjoner over for trønderen som har vært i søkelyset til en rekke klubber.

Midtbanespilleren har signert kontrakt ut 2019-sesongen på Alfheim, og går etter det iTromsø kjenner til opp i lønnstoppen på Alfheim. Det skjer etter en meget sterk 2017-sesong der han endte opp på ni målgivende pasninger. Kun lagkamerat Morten Gamst Pedersen og Branns Fredrik Haugen hadde flere i Eliteserien. I tillegg ble Åsen kåret til «Årets spiller» på iTromsø-børsen.

– Det er en stor signering for oss. Han spilte veldig sterkt for oss denne sesongen. Med Gjermund klar har vi gjort et stort steg mot å komme lengre og vinne trofeer, sier TIL-trener Simo Valakari til iTromsø.

Les også

Brann gir opp Åsen

Har tatt tid

Valakari gir sportssjef Svein-Morten Johansen mye av æren for at dette er blitt en realitet.

– Svein-Morten har snakket med både Gjermund og agenten jevnlig og vært sentral for oss, sier Valakari til iTromsø.

- Jeg er veldig fornøyd med at ettertraktede spillere ønsker å spille i TIL, og det prosjektet som Simo står for, er noe spillerne vil være med på, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til klubbens hjemmeside.

- Det blir nå spennende å se hva som skjer med Mushaga Bakenga og Thomas Lehne Olsen. Det tror jeg at Gjermund ser og har lyst å være på. Det er et veldig godt signal at en ettertraktet spiller som Åsen velger TIL og det sier noe om hva han tror TIL kan bli i årene som kommer, sier Johansen videre i pressemeldingen.

Hvor Åsen skulle fortsette karrieren har vært et tema i snart ett år. I januar takket Åsen nei til TIL-ledelsens første tilbud. Det samme skjedde i sommer da klubben på ny kom på banen.

De siste dagene var TILs konkurrenter om å sikre seg Åsen først og fremst Brann og Ranheim, men ingen av disse nådde fram.

Les også

Fra solsenga i Thailand har TIL-treneren forsøkt å overtale klubbens beste spiller

Ønsket av mange

En viktig del av årsaken til at Åsen blir i TIL er like fullt Simo Valakaris inntreden som trener i sommer. Valakari klarte å holde et synkende TIL-skip flytende og med attraktiv fotball berget han og laget plassen med god margin i høst.

- Jeg har stor tro på prosjektet til Simo. Det er noe uforløst over TIL, og klubben, supporterne og byen fortjener noe mer enn å være i sumpa. Og det vil jeg være en del av, sier Åsen i pressemeldingen.

- Det har vært veldig vanskelig å ta et valg. Det har vært en del att og frem og flere klubber har vært med i bildet. Det er veldig godt å endelig ha tatt et valg og TIL føles å være riktig for meg, sier TIL-spilleren i pressemeldingen.

Åsen var ønsket av en rekke utenlandske klubber gjennom året. Kroatiske Osijek var frampå i januar. Belgiske Kortrjik i august. I høst så flere klubber både fra Nederland, Polen og flere andre europeiske land TIL-spilleren live, uten at det klarte å lokke Åsen bort fra Tromsø. Mot Brann i siste serierunde var polske Lubin på arenaen.

– Vi har sett interessen fra så mange klubber som ønsket seg Gjermund. Dette var derfor utrolig viktig, slår Valakari fast overfor iTromsø.

Lagkamerat og trønderkompis Mushaga Bakenga er neste som kan være aktuell.

- Han sa at dersom jeg ble, så blir han også. Så nå spiller jeg ballen over til han, og han en er flott gutt, så han setter nok ballen i mål for TIL også her, sier Åsen i pressemeldingen om Bakenga.

Dermed har TIL sikret seg en viktig brikke foran neste sesong. En sesong det knyttes store forventninger til med tanke på hvordan TIL opptrådte i høst da de var blant Eliteseriens beste lag.