Fotball

Svensk nettsted: Brann jakter Start-profil

Den svenske angriperen Kevin Kabran kan bli Branns neste forsterkning.

Kevin Kabran på treningsfeltet på Gran Canaria. Foto: Steffen Stenersen

  • Øystein Vik

GRAN CANARIA: Start-spilleren Kevin Kabran (25) kan være aktuell for en overgang til Bergen. Det er det svenske nettstedet fotbolltransfers.com som melder at Brann jakter spilleren.

I likhet med Brann trener også Start på Gran Canaria for tiden. Kabran er på øyen utenfor Afrikas kyst, og tirsdag kveld uttalte han til Fædrelandsvennen at han ønsker seg bort fra Start.

– Jeg har sagt til klubben hva jeg vil, og det er klart jeg vil spille på høyere nivå. Jeg vet at det finnes interesse. Kommer det bud, så håper jeg at det løser seg, sier Kabran til Fædrelandsvennen.

Brann har fri onsdag og har ikke vært tilgjengelig for en kommentar i saken så langt.

Les også

Slik skal Brann-stopperen forbedre sin største svakhet

– Brann trenger en slik spiller

Kabran er en kreativ angrepsspiller, som gikk glipp av de første ukene av oppkjøringen denne vinteren grunnet farens dødsfall. Denne uken har han vært tilbake på treningsfeltet, og har vært strålende i de øktene Fædrelandsvennen har sett.

Kabran kan spille både ving og spiss, men det er på kanten han liker seg aller best. Han kan dermed passe godt inn hos Brann som har Ludcinio Marengo på utgående kontrakt (avtale frem til i sommer), i tillegg til at Daniel Braaten og Deyver Vega er borte fra klubben.

– Brann har åpenbart et behov på kanten. Kevin Kabran viste i fjor at han er en meget sterk spiller som holder godt eliteserienivå. Han kan bli en spennende signering, sier Anders Pamer, kommentator i BT.

Kabran spilte 22 kamper i fjorårets eliteserie og scoret seks mål. På slutten av sesongen ble han skadet.

Les også

Tallene som viser Brann-keeperens unike fysikk

Kostbar spiller

Start hentet Kabran for 3,5 millioner kroner fra den svenske klubben Brommapojkarna før 2018-sesongen. Han har to år igjen av kontrakten på Sørlandet, og blir dermed en relativt kostbar mann å hente for Brann.

Ifølge Fædrelandsvennens opplysninger, ønsker Start minst å få igjen det de har gitt for spilleren dersom de skal selge.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Vålerenga21104134
3Viking11003123
4Molde11002023
5Rosenborg10101101
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. SK Brann
  2. IK Start
  3. Eliteserien
  4. OBOS-ligaen