Özil om forholdene i Östersund: – «Woooooooww»

Arsenals stjernegalleri går mot en kjølig opplevelse når laget møter Östersund borte i europaligaens 16-delsfinale torsdag.

Mesut Özil fikk en hvit opplevelse da han og Arsenal-laget landet i Östersund i forkant av europaligaoppgjøret.
  • NTB

Arsène Wenger sitt mannskap landet i den svenske byen onsdag, og inn mot kampen har mye dreid seg om alt arbeidet som må gjøres for å måke banen på grunn av all snøen som har falt.

Aftonbladet skriver at det er meldt rundt fem minusgrader ved kampstart torsdag, og én av spillerne som virket overrasket over forholdene, er tyskeren Mesut Özil.

Arsene Wenger hyllet i sin pressekonferanse sin britiske kollega, ÖFK-trener Graham Potter og laget hans.

– Etter at jeg har sett de spille forstår jeg hvorfor de gjorde det så bra mot Bilbao og Hertha Berlin. Det er ikke tilfeldig. Potter har virkelig påvirket måten de spiller fotball på, sa han på pressekonferansen, ifølge Aftonbaldet.

– Været ikke noe problem

Temperaturen i vinterbyen har vært et diskusjonstema før kampen. Innlandsbyen kan ofte by på over 20 minusgrader i februar, men de siste værmeldingene tyder på at det blir rundt fem minusgrader.

– Det er ikke stor forskjell temperaturmessig sammenlignet med London. Så det blir ikke et problem for oss, sier Wenger.

Östersund FK valgte å ønske den engelske klubben velkommen på denne måten i sosiale medier:

Les også

Snaue to måneder før den historiske kampen er alle hoteller i Östersund fullbooket

På Instagram la Özil ut en video da flyet var over det snødekte svenske landskap, med teksten «Woooooooww».

Slo storlag

Den lille svenske klubben som rykket opp i Allsvenskan for to år siden har tatt Europa med storm etter cupseieren i fjor. I løpet av sommeren og høsten har de slått storheter som PAOK, Galatasaray, Zorya, Hertha Berlin og spilt uavgjort mot Atheltic Bilbao.

Lagets britiske trener Graham Potter sa på pressekonferanen at laget skal vise seg fram på samme måte som de har gjort tidligere i turneringen.

– Vi skal spille vårt spill og vise hva vi kan gjøre. Vi skal være modige og vi skal representere Östersund og oss selv på samme måte som vi har gjort tidligere, sa han på pressekonferansen.

ÖFK-trener Graham Potter og kaptein Brwa Nouri på pressekonferanse før kampen.

Lagets kaptein Brwa Nouri gleder seg til kampen.

– Det er en drøm for oss å få spille slike kamper. Vi vil spille slike kamper hver dag. Du ser Arsenal på tv i helgene, og nå skal vi møte dem. Det kjennes fantastisk, sier Nouri ifølge Expressen.

Östersund er massive underdogs i de to 16-delsfinalekampene mot Arsenal. Første kamp spilles i Sverige torsdag, før returoppgjøret i London spilles 22. februar.

(©NTB)