Fotball

- Burde holdt det internt

<p>Erik Hoftun sier RBK hele tiden leter etter måter å gjøre treningene bedre på. Men mener Marit Breivik burde holdt sine uttalelser internt i klubben.</p>

Erik Hoftun mener problematikke Marit Breivik tok opp, bør tas i internt og ikke i media.
  • Ola Marius Grønmyr Rise

Marit Breivik som har vært en del av RBK-styret de siste to årene, ga uttrykk for sine meninger til Adresseavisen om Rosenborgs treningsmengde i gårsdagens avis.

Breivik sier rett ut at hun ikke tror at Rosenborg-spillerne trener nok. Breivik poengterer at det ikke er nok med god kondisjon, og at laget kan fokusere mer på visualisering og mental trening. Hoftun er enig i at det er et viktig spørsmål, men mener at det ikke bør diskuteres i mediene.

Vil alltid være en diskusjon

–Det burde ikke komme ut på denne måten. Vi ønsker en diskusjon i Rosenborg internt og ikke i media , sier Hoftun.

Sportssjefen forteller at det er styrets oppgave å stille spørsmål om ting og at spørsmålet rundt trening daglig blir diskutert.

–Spørsmålet om trening og treningsmengde vil alltid bli diskutert og det er et viktig spørsmål. Vi leter alltid etter måter vi kan gjøre treningen bedre på , sier han.

Les også: Kaggestad er enig med Breivik

Det er ikke bare Breivik som setter spørsmålstegn ved Rosenborgs treningsmengde. Tidligere Rosenborg-spiller Christer Basma er usikker på om laget utvikler seg i riktig retning, og Per Ciljan Skjelbred har tidligere uttalt «Spillerne løper hele tida. Du kan gange alt i Norge med tre. Treningen er langt tøffere enn den var i Trondheim. Jeg kan ikke lyve om det.» etter å ha trent med Hamburg noen uker.

–Fotball er en idrett som stadig er i utvikling. Trening kan ikke bare måles i antall timer, også kvaliteten på treningsøktene er avgjørende , mener Hoftun.

Forskjellen fra Eggen-tiden

Erik Hoftun var en viktig brikke i midtforsvaret til Rosenborg på 90-tallet og begynnelsen av årtusenskiftet. Med andre ord har han god innsikt i hva som er forskjellen på måten Rosenborg trener i dag og hvordan det ble gjort under Nils Arne Eggen.

–Eggen var veldig opptatt av kvalitet. Heller én god trening, enn to dårlige. I tillegg spilte vi oftere på stor bane enn det blir gjort nå. Det positive med å spille på stor bane er at det blir mer kamplikt, men det er ikke dermed sagt at det ikke er viktig å spille på mindre flater med høy intensitet. Der får du god trening i å gjøre hurtige valg og observere i forkant, forteller han.

– Vi har god treningskultur

Kaptein Mikael Dorsin har spilt i Rosenborg i to perioder. Han hadde ikke lest uttalelsene fra Marit Breivik, men om han må sammenligne Rosenborg med tidligere klubber han har vært i, mener han Rosenborg har bedre treningsøkter.

–Jeg synes Rosenborg-treningene har høyere intensitet enn de tidligere klubbene mine. Det er ulikt hvordan en trener fra klubb til klubb. Jeg mener treningskulturen i Rosenborg er god.

Han synes det er vanskelig å si om Rosenborg er dårlige trent enn andre lag i eliteserien, men tviler sterkt på at det er tilfellet.

–Nå vet ikke jeg hvordan de trener i de andre klubbene, men jeg tror ikke vi er noe dårligere trent. Vi springer mye under kampene, avslutter Rosenborg-kapteinen.

Les også

  1. Roar Strand: - Ikke bedre trent før

  2. - Rosenborg trener ikke nok

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18113445222336
2Bodø/Glimt18105337181935
3Kristiansund1810262420432
4Rosenborg1894537241331
5Lillestrøm189452822631
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien