Flere Brann-endringer

<p>Men trenerspørsmålet er Skarsfjord taus om.</p>

TAUS OM TRENERSPØRSMÅLET: Brann-trener Rune Skarsfjord.
  • Roar Lyngøy
    Roar Lyngøy

BRANN STADION (bt.no): – Jeg kommenterer ikke trenerspørsmålet, sa Rune Skarsfjord høflig, men bestemt til de utsendte fra Bergens Tidende, BA og TV 2 etter torsdagens Brann-trening i striregnet på Nymark.

To kamper gjenstår av sesongen – den første borte mot Aalesund søndag – men kampene i seg selv er for mange rimelig uinteressante. Det hele Bergen vil ha svar på nå er hva som skjer med Brann neste år. Hvem skal trene laget?

– Jeg regner med at både jeg og dere vil få vite hva som skjer om ikke så alt for lenge, sier fungerende hovedtrener Skarsfjord, som tidligere i uken antydet ”denne uken eller tidlig i neste”.

Drillet to formasjoner

Tilbake til Aalesund-kampen. Både Eirik Bakke og Rodolph Austin er ute med karantene for gule kort, og dermed blir det flere endringer på laget.

Da Brann hadde formasjonstrening torsdag ble følgende to alternativer drillet:

Økt 1: (4-2-3-1): Håkon Opdal – Birkir Sævarsson, Yaw Ihle Amankwah, Christian Kalvenes, Bjørnar Holmvik – Zsolt Korcsmár, Cato Guntveit – Diego Guastavino, Petter Vaagan Moen, Erik Mjelde – Erik Huseklepp.

Økt 2: (4-4-2): Håkon Opdal – Birkir Sævarsson, Yaw Ihle Amankwah, Christian Kalvenes, Hassan El Fakiri – Jan Gunnar Solli, Zsolt Korcsmár, Petter Vaagan Moen, Erik Mjelde – Erik Huseklepp, Diego Guastavino.

Mot hjemmesterke Aalesund er det ikke usannsynlig at Brann går ut i den vante 4-2-3-1-formasjonen. Samtidig lyktes Brann godt med 4-4-2 i 2. omgang mot Lillestrøm.

– Vi har ikke bestemt oss for formasjon, og endringer kan bli gjort underveis. Da kan det være greit å få det prøvd ut på trening og se hvordan det fungerer, sier Skarsfjord.

Som lagene over viser, tyder det meste på at Zsolt Korcsmár flyttes frem på midtbanen. Ungareren måtte forøvrig ta en timeout på torsdagens trening etter å ha fått et solid kutt i leppen.

– Vi vet at Zsolt kan bekle to roller. Det var greit å få testet det ut i dag, sier Skarsfjord.

Ingen eksperimentering

Før Lillestrøm-kampen var Skarsfjord klar på at han ikke ville åpne for eksperimentering så lenge plassen ikke var sikret.

— Mitt prosjekt er å overleve i eliteserien, og det er jeg helt kynisk i forhold til , sa Skarsfjord til bt.no.

– Jeg er klar over at fansen og omgivelsene ønsker at unge spillere skal slippe til, men moralen i laget rakner hvis vi gjør politiske laguttak. Hva vil de spillerne si som har stått opp for laget hvis de blir vraket. Slikt kan ødelegge en garderobe, sa Skarsfjord.

Nå som det defintivt er klart at Brann spiller i eliteserien også neste år, hadde noen kanskje forventet at Brann-treneren ville slippe til spillere som Cato Hansen og Juninho.

Men Skarsfjord er fortsatt klar på at de han mener er best, spiller også i de siste kampene. Det gjelder også spillere som er på vei bort fra Brann.

– Alle som er her har hatt sjansen til å kvalifisere seg for laget. Det går litt på mekanismene i garderoben; skal man straffe spillere som har gjort seg fortjent til å spille? spør Skarsfjord.

PS! I tillegg til Bakke og Austin som er ute med karantene, sto Tijan Jaiteh over torsdagens trening. Han sliter fortsatt med lyskene.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk