Messi tangerte legendarisk rekord da Barcelona-stjernene fikset seier

Med ti mann holdt Villarreal stand mot serieleder Barcelona i 72 minutter. Så tok Luis Suárez og Lionel Messi over showet.

VILLARREAL - BARCELONA 0–2

Gerard Piqué headet i tverrliggeren for Barcelona i første omgang, mens Roberto Soriano tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en meget kvalifisert redning, men det var likevel helt åpent før de siste 45 minuttene på Estádio de la Cerámica.

Les også

Lars Tjærnås: Derfor stemte jeg på at Ronaldo skulle vinne Gullballen

Daniel Raba gjorde det imidlertid veldig vanskelig for eget lag da han fikk direkte rødt kort for å meie ned Sergio Busquets med en halvtime igjen.

Barcelona fikk umiddelbart flere sjanser, og Suárez skjøt i stolpen kun åtte minutter etter at Raba fikk marsjordre.

I det 72. minutt klarte ikke Villarreal å stå imot lengre, og det var Suárez som puttet ballen i nettet. Spissen fikk ballen av Messi, lot Paco Alcácer låne den litt før han selv rundet keeper og sendte bortelaget i ledelsen.

Barcelonas Luis Suárez feiret scoring mot Villarreal søndag.
Les også

Barcelona avga poeng på hjemmebane

Tangerte Müller-rekord

Messi befestet sin posisjon som La Ligas toppscorer drøye ti minutter senere da han punkterte kampen til 2-0.

Argentineren satte inn sitt 14. mål for sesongen alene med keeper.

Med søndagens scoring tangerte den lille fotballmagikeren fra Argentina legendespiss Gerd Müllers rekord i antall mål scoret for én og samme klubb i en av de fem store ligaene i Europa (Tyskland, England, Spania, Frankrike og Italia).

Begge har scoret 525 mål for sine klubber. Müller spilte 15 sesonger for Bayern München i tysk Bundesliga.

Barcelona innehar tabelltoppen med 39 poeng. Fem poeng skiller ned til Valencia på annenplass.

Bilbao klatret

Også flere andre spanske klubber var i aksjon søndag kveld.

Saúl ble eneste målscorer da Atlético Madrid vant 1-0 over Real Betis søndag. Den spanske midtbanespilleren satte ballen i mål etter 30 minutter.

Atlético har tredjeplassen på tabellen, to poeng foran hovedstadsrival Real Madrid på plassen bak. Det er seks poeng opp til serieleder Barcelona.

I tidligkampen søndag tok Málaga tre svært viktige poeng mot Real Sociedad. Borja Bastón og Chory Castro scoret målene i 2-0-seieren, som gjør at Málaga har fire poeng opp til Deportivo på sikker plass.

Athletic Bilbao hadde i utgangspunktet den siste sikre plassen på i La Liga før søndagens runde, men gjorde et byks på tabellen med 2-1-seier mot Levante. Et selvmål av Sergio Postigo ble avgjørende etter 79 minutter.

Aritz Aduriz sendte Bilbao i ledelsen fra straffemerket etter kun fem minutter, men Aymeric Laporte havnet på scoringslista for motsatt lag da han satte ballen i eget nett i det 73. minutt.

(NTB/Aftenposten)