Liverpool vant toppkampen: Fem seire av fem mulige i Premier League

Viktig borteseier mot Tottenham i London.

SEIER: Roberto Firmino scoret Liverpools andre mål mot Tottenham og feirer med Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah.

TOTTENHAM HOTSPUR - LIVERPOOL 1–2

Liverpool tok sin femte seier av fem mulige i årets Premier League da Tottenham ble beseiret på Wembley lørdag.

Georginio Wijnaldum og Roberto Firmino scoret målene for de helrøde, og da hjalp det ikke for Spurs at Erik Lamela reduserte på overtid.

Liverpool var best kampen sett under ett og tok med seg fortjente poeng hjem til Merseyside. Det betyr fem seire og femten poeng til Jürgen Klopps menn etter de første fem kampene.

– Det var et perfekt resultat, men jeg er mer opptatt av prestasjonen. Den var enestående. Vi kunne ha scoret flere mål og vi kontrollerte kampen. Det var sesongens beste kamp av oss, utvilsomt. Vi hadde 85 gode minutter, sa Klopp til Sky Sports etter kampen.

Nervøst på tampen

Liverpool fikk nervøse sluttminutter etter at Lamela reduserte til 1–2. I de siste sekundene følte Tottenham seg snytt for straffespark.

Innbytter Son Heung-min fikk en skikkelig kakk på foten fra Sadio Mané og mistet balansen, men det ble aldri blåst og gjestene slapp med skrekken i kamp de burde avgjort. Det var liten tvil om at akkurat den avgjørelsen var feil.

– Liverpool var bedre, men det var galskap som skjedde mot slutten. Det skulle vært straffe i situasjonen med Son. Da ville resultatet vært annerledes. Selvsagt er jeg skuffet, men vi må fortsette å jobbe og bli bedre, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino til Sky Sports.

Tottenham tapte sin andre kamp på rad og sakker akterut i forhold til topplagene.

For første gang har Liverpool vunnet fem strake kamper i PL-sammenheng. Men i gamle 1. divisjon vant de sine åtte første kamper i 1990/91-sesongen, bare for å se at Arsenal sikret ligagullet mot slutten av sesongen.

- Klopp vet at han har litt å gå på i det offensive, men når det gjelder struktur og defensiv trygghet ligner dette et lag som kan være med helt der oppe, sier TV 2-kommentator Brede Hangeland like etter kampslutt.

Les også

Tottenham-stjerne ble dømt for promillekjøring – får likevel beholde kapteinsbindet

Første bortemål

Liverpool trodde de hadde tatt ledelsen i åpningsminuttet da Roberto Firmino sendte ballen i nettet, men en offsideplassert Mané prøvde å nå ballen og scoringen ble annullert.

I en 1. omgang preget av mange feilpasninger, koblet Liverpool grepet seks minutter før pause.

Tottenhams reservekeeper Michel Vorm fikk trøbbel da han skulle bokse unna en corner fra James Milner. Etter litt fram og tilbake kunne Gini Wijnaldum heade ballen tilbake mot mål, og Vorm klarte ikke å avverge før ballen var godt over streken.

- Det er ikke topp keeperspill. Tottenham kan komme til å merke at Hugo Lloris er ute. Vorm er en god keeper, men han er ikke av samme klasse. Det kan koste dem noen poeng, sa TV 2-ekspert og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt på TV 2 i pausen.

0–1: Georginio Wijanldum har gitt de helrøde ledelsen og omfavnes av jublende lagkamerater i første omgang.

Scoringen var Wijnaldums første på bortebane i PL for Liverpool. For øvrig var det femte gang Tottenham slapp inn et hodestøt denne sesongen.

Lucas Moura var nær for Tottenham tidlig i 2. omgang, men avslutning gikk i stolpen og ut. Kort tid etter scoret Roberto Firmino sitt andre mål for sesongen.

Brasilianerens 2-0-mål var av den merkelige sorten. Mané kom løs på venstrekanten, la inn, bare for at Jan Vertonghen taklet ballen i egen stolpe. Vorm skulle fange returen, men slapp utrolig nok ballen mellom hendene. Firmino kunne dermed banke ballen i nettet omtrent plassert på målstreken.

Ingen har vært involvert i flere Liverpool-mål under manager Jürgen Klopp enn Firmino. Fasiten er 38 mål og 23 målgivende.

Savnet Lloris

Tottenham stilte svekket i lørdagens kamp. En hamstringskade holdt den engelske landslagsspilleren Dele Alli på sidelinjen. Keeper Hugo Lloris, som nylig ble tatt for promillekjøring, var også ute med skade.

MÅLLØS: Det ville seg ikke for Tottenhams stjernespiss Harry Kane mot Liverpool og keeper Alisson.

Spesielt erstatter Vorm viste svakhetstegn, selv om han også vartet opp med flere redninger som holdt Spurs inne i kampen og som sikret en dramatisk avslutning på kampen.

En umarkert Erik Lamela satte i gang en hektisk jakt på ett poeng da han på overtid banket inn 1-2 fra spiss vinkel.

Les også

Ukjent nordmann rangeres over Cristiano Ronaldo i FIFA 19

Flest mål

TV-reprisene tydet på at Son skulle hatt straffespark før kampen ble blåst av. Mané traff utvilsomt venstrefoten til Son, som skulle til å avslutte.

Ingen kamper i PL-historien har hatt flere straffespark enn møtene mellom Tottenham og Liverpool. Hele 22 ganger har man fått sjansen fra ellevemetersmerket.

Det er nå blitt scoret 152 mål i kampene mellom dissene lagene. Ingen kamp i Premier League har gitt flere mål. Møtene mellom Arsenal og Everton har gitt 151 scoringer.

Liverpool har bare to ganger tidligere vunnet sine fem første kamper på øverste nivå: 1978/79 og 1990/91.

(100% Sport/NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk