Nevilles fiaskotall: Ingen plukker færre poeng enn hans Valencia

Gary Neville gikk på nok et tap søndag. Nå får han støtte fra en klubblegende.

Gary Neville sliter med å få Valencia på rett kjøl

Gary Nevilles trenermareritt fortsetter. HansValencia-lag fulgte opp 0-7-smellen mot Barcelona i cupen med et nytt serietap. Real Betis vant 1-0 søndag.

Neville har ledet laget i ni seriekamper, og ingen av dem er vunnet, men han gir ikke opp.

– Jeg sa før jeg startet at jeg kan bedømmes om fem måneder, men nå er nekrologene allerede skrevet. Jeg er dømt etter seks uker, sa Neville ifølge NTB.

— Tror fortsatt på det vi holder på med

Siden Manchester United-legenden tok over Valencia, har ingen lag i La Liga tatt færre poeng enn de fem Nevilles gutter har karret til seg.

Gary Neville har ikke mye å juble for i Valencia for tiden

– Jeg tror fortsatt på det vi holder på med. Det er struktur, tro, organisering og langt bedre fysisk form. Det som mangler er resultatene, sier Neville.

Spekulasjonene om han er ferdig i klubben er allerede godt i gang, og mange supportere mener man bør kvitte seg med engelskmannen. Neville får dog støtte fra en tidligere Valencia-spiller ifølge Sky Sports.

— Virker ikke forberedt

— Jeg tror ikke han får sparken. Presidenten og styreformannen tror på Gary, og på grunn av den korte tiden han har vært i klubben bør han bli, sier Gaizka Mendieta, som er som en legende å regne i klubben.

— Det handler ikke bare om resultatene, men måten laget spiller på. Det er ikke bare Gary vi kan skylde på her, det er spillerne også. Når du ser måten de spiller, virker de ikke forberedt til å konkurrere på dette nivået, sier Mendieta.

— Åpenbart ikke løsningen

Valencia ligger nå fire poeng over nedrykksstreken, og har ikke vunnet i ligaen siden 7. november i fjor.

— Statistikken er tydelig: Hvis ligaen hadde startet da Gary Neville ankom klubben, ville Valencia ligget nederst med fem poeng. Jeg tror ikke han vil trekke seg, men det er tydelig at fansen ikke vil ha ham, sier fotballekspert Guillem Balague.

— Gary Neville er åpenbart ikke (det største) problemet i Valencia, men like åpenbart er det at han ikke er løsningen de trenger akkurat nå, skriver La Liga-ekspert Petter Veland på Twitter.

Neville har kontrakt med spanjolene ut sesongen. Tidligere Tottenham-manager Juande Ramos har vært nevnt som mulig arvtaker.