Fotball

Prestisjeduellen mellom Berg og Solskjær endte i overraskelse

I sin fjerde kamp som Stabæk-trener skulle det lykkes for Henning Berg. Bærumslaget var effektivt på eget gress og senket Molde 3-1.

STABÆK-MOLDE 3–1

De tidligere Manchester United-lagkameratene Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær barket sammen til trenerduell på Nadderud Stadion søndag. Det endte i en overraskende 3–1-seier til Bergs Stabæk.

Franck Boli vartet opp med to mål og Vadim Demidov med ett da Stabæk tok tre viktige poeng i bunnstriden. Bærumslaget var effektivt og hadde marginene med seg mot et tafatt Molde-lag. Dermed kunne Henning Berg innkassere sin første seier som Stabæk-trener.

Eirik Hestad scoret for gjestene, som må prestere bedre i høstens medaljejakt.

  • Nå mener kommentator Ola Bernhus at Brann er gullfavoritter. Les hvorfor her.

Volleyscoring

Stabæk fikk en drømmestart på Nadderud på et hjørnespark etter seks sekunder. Etter mye klabb og babb endte ballen hos umarkerte Vadim Demidov. Den rutinerte midtstopperen har lært at det er alltid er ledig i krysset og sendte ballen dit på en volley med utsiden fra sju meter.

Magnus Wolff Eikrem ønsket også å varte opp med en fin scoring, men midtbanespillerens skudd fra 15 meter ble stoppet av tverrliggeren etter halvtimen spilt.

Tross Molde-press var det vertene som kunne juble for nettsus like før pause. Aboubakar Keita viste muskler og kriget til seg ballen på midtbanen. Ivorianeren serverte landsmannen Franck Boli, som var sterk i duellen med Ruben Gabrielsen og iskald alene mot Andreas Linde.

Stabæk kunne juble for tre viktige poeng hjemme mot Molde søndag kveld.

Tok grep i pausen

Ole Gunnar Solskjær var tydelig ikke fornøyd med tingenes tilstand på Nadderud og valgte å bytte inn Erling Haaland og Eirik Hestad i pausen.

Byttene burde resultert i scoring allerede tre minutter etter pausen. Hestad la inn i feltet, og fra to meter presterte Leke James å heade i tverrliggeren.

Kjipere ble det for moldenserne da Stabæk økte til 3-0 med et lekkert angrep fem minutter senere. Moussa Njie ble servert av Ohi Omoijuanfo og sentret inn til Boli, som enkelt kunne bredside inn 3-0.

Moldenserne fikk noe å juble for da Hestad smelte inn 3-1 etter 65 minutter. På en dødball vartet 23-åringen opp med en lekker halvvolleyscoring fra femten meter og fastsatte resultatet.

Stabæk gjester Haugesund neste søndag, mens Molde tar imot Ranheim.