Fotball

Hyllet Moldes praktscoring: – Det er bare å ta av seg hatten

Magnus Wolff Eikrem (28) er i en vanvittig form om dagen. Igjen havnet han på scoringslisten.

Magnus Wolff Eikrem scoret Moldes 1-0-mål i kampen mot Sarpsborg 08.
  • NTB

MOLDE – SARPSBORG 08 2–1

Molde leverte et angrep i verdensklasse da de slo bunnlaget Sarpsborg 2–1 i Eliteserien søndag.

På riktig lekkert vis gikk Molde opp i 1-0-ledelse etter 18 minutters spill. Først var det Eirik Hestad som åpnet opp Sarpsborg-forsvaret med en flott pasning til Ohi. Deretter kjørte spissen karusell med bortelagets forsvar – før han uegoistisk serverte ballen til Magnus Wolff Eikrem, som enkelt kunne score.

  • Se målet i videovinduet under:

– Det er bare å ta av seg hatten, sa Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal og skrøt av Ohis uselviskhet.

– Ekspertene snakker om overblikket til Magnus hele tiden, så jeg ville vise at det er flere på dette laget med overblikk, sa en Ohi i godt humør da han snakket med Eurosports reporter i pausen.

Sarpsborg utlignet etter pause, men Molde vant til slutt 2–1 etter at innbytter Fredrik Sjølstad utnyttet en stor keepertabbe.

– Det var sykt deilig å få 2-1-målet. Sarpsborg gjør en bra kamp, og vi vinner på en dårlig dag. Men vi har mange sjanser, og alt i alt er det nok en fortjent seier, sa Sjølstad til Eurosport etter kampen.

Dermed øker Molde ledelsen på toppen av tabellen til fire poeng. Serietoer Bodø/Glimt har riktignok to kamper til gode.

Les også

Molde-sjefen er lei nedrakkingen av norsk fotball: – Folk må snart få opp øynene

Stor Ohi-sjanse i åpningen

Servitør Ohi hadde selv en enorm sjanse til å lage mål bare fem minutter ut i kampen – og burde nok scoret. Alene med Sarpsborg 08-keeper Aslak Falch prøvde spissen å lobbe, men en meget god Falch fikk en hånd på ballen.

Sarpsborg 08 hadde også sine muligheter i den første omgangen, og kom mer og mer med etter Moldes scoring.

Resten av omgangen ble imidlertid ingen festforestilling, og lagene så ut som om de trengte seg en pust i bakken da de gikk til pause på stillingen 1–0.

Les også

Fotballreporteren har fulgt Molde i 30 år: Her er de fem største øyeblikkene

Molde slo Sarpsborg 08 2–1 søndag kveld.

Eikrems silkefot

Annen omgang startet med Molde-sjanser. Etter 49 minutter var det Eikrems tur å spille til Ohi i god posisjon, men igjen var keeper Falch god.

Og etter 53 minutter kunne det blitt en ny kunstscoring på Aker Stadion. Eikrems silkefot fant Fredrik Aursnes inne foran mål. Han prøvde seg på en akrobatisk avslutning med ryggen mot mål – og fikk ballen over Falch, men Joachim Thomassen leste situasjonen bra og ryddet opp bak Sarpsborg 08-keeperen.

Falch fortsatte med de gode redningene, og etter 58 minutter hindret han Eikrem i å score mål nummer to for kvelden. Kristoffer Haraldseid slo et godt innlegg der Eikrem avsluttet på volley.

Les også

Molde-keeperen om ny avtale: – Det var aldri aktuelt å ikke forlenge

Moldes Fredrik Sjølstad feirer 2-1-scoringen.

Keepertabbe

I stedet kom utligningen 20 minutter før slutt. Kristoffer Zachariassen bommet først på ballen inne i sekstenmeteren, men bommen ble til et godt medtak, og på forsøk nummer to dundret Zachariassen ballen mellom beina på Molde-keeper Alexandro Craninx og i mål.

Det sto imidlertid ikke 1–1 lenge. Aslak Falch, som så langt hadde stått en glitrende kamp, spilte ballen rett i beina på Sjølstad. Molde-innbytteren gjorde ingen feil da han kom alene med Sarpsborg 08-keeperen, og dermed var hjemmelaget tilbake i føringen 15 minutter før slutt.

Det resultatet sto seg også, og dermed fortsetter Sarpsborg 08-nedturene.

– Jeg synes vi gjør en ok bortekamp. Vi har dem litt på gaffelen på 1–1. Men du må være best i begge boksene, og det var Molde i dag, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til Eurosport etter kampen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Molde FK
  2. Sarpsborg 08
  3. Eliteserien