Fotball

Her tar Ulvestad balletak på RBK-spiller

Kristiansund-spiller Pål Erik Ulvestad fikk gult kort etter å ha tatt balletak på RBK-spiller Djordje Denic i den andre omgangen.

Her tar Pål Erik Ulvestad (rød spiller nr. 23) tak i RBK-spiller Djordje Denic i en duell i den andre omgangen på Lerkendal. Dommer Trond Ivar Døvle blåste kjapt frispark til Denic og Rosenborg, før han ga Ulvestad gult kort for forseelsen.
  • Henrik Gill

Rosenborg-Kristiansund 1–0

Mike Jensen avgjorde kampen mellom Rosenborg og Kristiansund da dansken satt inn 1–0 fra straffemerket ett minutt på overtid i den første omgangen.

Men det var en rekke dommeravgjørelser som ble den store snakkisen etter kampen på Lerkendal, der spesielt en situasjon havnet i fokus.

Et kvarter inn i den andre omgangen fikk bortelaget hjørnespark. Like etter Torgeir Gjertsen slo corneren, falt Rosenborgs høyreback-vikar Djordje Denic i bakken, og skrek høyt utover Lerkendal, etter å ha markert Pål Erik Ulvestad inne i feltet.

Les også

Rosenborg med viktig seier etter en tøff periode

– «He grabbed my things»

Dommer Trond Ivar Døvle var kjapt oppe i situasjonen, og ga Ulvestad gult kort etter duellen. Etter kampen forklarte Denic situasjonen til Kenneth Fredheim i Eurosport.

– «He grabbed my things», sa RBK-spilleren om duellen, før han ble introdusert for det norske uttrykket balletak av Fredheim.

– Det er normalt å sparke og dytte litt på cornere, men «he grabbed my balletak», fortsatte Denic.

Til VG hevdet Ulvestad etter kampen at Denic startet det hele med å ta et balletak på ham.

– Jeg fikk en finger bak, og et balletak selv. Av ham, ja. Jeg har aldri reagert sånn før. Jeg reagerer spontant på det han gjør, sa Ulvestad til avisen.

Les også

RBK-børsen: «Skapte omtrent like mye ubalanse alene som resten av laget tilsammen»

– Komisk

Kristiansund-trener Christian Michelsen tok det hele med humor da han ble spurt om situasjonen etter kampen.

– Jeg synes det er litt komisk. Det var sikkert mange, mange dueller mellom de to. De ble jo tatt i første omgang også. Det er jo sånn som skjer i kampens hete. Så kan man selvfølgelig si at det er dumt å dra på seg et gult kort for akkurat det der, sa Michelsen til Eurosport.

Dommer Døvle forteller at han var helt sikker på at det var korrekt å gi Pål Erik Ulvestad gult kort for forseelsen.

– De har en duell på en dødball, også velger Kristiansund-spilleren ... jeg vet ikke hva jeg skal kalle det for noe, men at han er bortpå forsvarsspilleren, det kan vi slå fast, og dermed får han gult kort for den, sa Døvle om situasjonen til Eurosport etter kampen.

– Kan det være noe mer enn gult kort?

– Hvis han hadde tatt i ordentlig der, så er det klart at da hadde det blitt voldsom opptreden og rødt kort, svarte dommeren.

Les også

Nordmann var lagkamerat med Solskjærs nye storkjøp: – Jeg tror ingen tenkte han skulle nå så langt

Innrømmet at Rosenborg ble snytt for straffe

Kampdommeren fikk også sett to av de mye omtalte straffesituasjonene i reprise etter kampen. Døvle sto fortsatt på sitt og mente at Adegbenro-forseelsen som førte til straffespark og 1–0 på tampen av første omgang var korrekt.

Men Døvle innrømmet også at Rosenborg ble snytt for en straffe snaue 10 minutter tidligere i omgangen, da David Akintola headet ballen i hånden på KBKs venstreback, Christoffer Aasbak.

– Nå så det ut som den traff hånden. Og da skulle vi blåst straffespark der, sa Døvle om situasjonen.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Eliteserien
  3. Fotball
  4. Kristiansund BK