To komiske keepertabber ga ny målfest i VM

Senegal ledet to ganger, men klarte ikke sikre seieren mot Japan.

Eiji Kawashima bokset ballen rett i kneet til Sadio Mané.

Japan–Senegal 2–2

Søndag har vært en god dag for folk som liker fotballkamper med mange mål. Først vant England 6–1 mot Panama. Så tabbet begge keeperne seg ut i kampen mellom Japan og Senegal.

Først var det den japanske keeperen som bokset en dårlig avslutning rett i Sadio Mané. Og da Senegal så ut til å vinne, var det keeper Khadim N’Diaye som bommet på ballen da han skulle klarere.

Les også

VM-trener sjokkerer:–Send dommeren til domstolen i Haag

Første keepertabbe

Begge lagene vant, kanskje noe overraskende, sin første kamp i VM. Seier i dagens kamp, betød altså at man så godt som er sikret sluttspill i VM.

Det kommer selvfølgelig an på de neste kampene i gruppespillet, men i praksis var utgangspunktet at tre poeng ville være et stort steg mot åttendedelsfinale.

Likevel ble det en målrik kamp fra to offensive lag. Det hele startet med den første nevnte keepertabben av den japanske keeperen, Eiji Kawashima.

Et ikke altfor hardt skudd, gikk rett på japaneren, som bestemte seg for å bokse. Utboksingen traff rett i kneet til Sadio Mané. Uten egentlig å prøve, satte senegaleseren dermed inn 1–0 til det afrikanske laget.

Men etter en drøy halvtime, utlignet Japan for første gang.

En lang ball ble slått opp mot venstreback Nagatomo, som dro seg innover i banen. Ballen ble sluppet til Inui, som tok med seg ballen videre innover før han curlet den lavt i lengste hjørne. Dermed var lagene like langt til pause.

Utlignet enda en gang

Det stoppet ikke der. Etter hvilen var det nok en gang Senegal som scoret først. Det var naturligvis en gedigen opptur for Senegal da de scoret 2–1 et drøyt kvarter før full tid.

Først ble en pasning lobbet forbi en japansk forsvarsspiller. Deretter ble den slått inn, og Moussa Wague dukket opp på bakre stolpe, før han dunket ballen opp i nettaket.

Dermed så de ut til å ta et stort steg mot sluttspillet. Men jubelen stilnet raskt.

Kun minutter senere, stormet den senegalesiske keeperen ut for å plukke ned et innlegg. Det skulle han ikke gjort. Khadim N’Diaye bommet fullstendig på ballen, som datt ned til Takashi Inui. Han la ballen inn foran mål igjen, og med keeper ute av spill, kunne Keisuke Honda sette ballen enkelt i mål.

Dermed var lagene nok en gang like langt, men ingen av lagene fikk flere mål. Det ligger an til å bli en thrilleravslutning på gruppe H.

Japan og Senegal står med fire poeng hver nå. Colombia og Polen møtes senere søndag, begge de lagene står med null poeng. Samtlige lag kan foreløpig gå videre fra gruppen.