Fotball

Første borteseier for Sandnes Ulf

Et straffespark og rødt kort til Hødd-keeper Aslak Falch endret kampbildet fullstendig på Høddvoll.

svp://100836?view=bt
  • Svein Hagen

HØDD — SANDNES ULF 1-3

Det var ikke mye som skjedde det første kvarteret på Høddvoll. Ingen av lagene klarte nemlig å komme seg til en enste målsjanse i denne perioden.

Første mulighet i kampen kom da hjemmelagets Eirik Ulland Andersen fikk lagt inn fra venstresiden. Ballen endte til slutt hos Jonas Ingebrigtsen, som fra kort hold fikk god treff på ballen. Men Sandnes Ulf-keeper Hannes Thor Halldorsson reddet greit.

Minuttet etter var Sandnes Ulf sin tur til å få sin første sjanse i kampen. Kent Håvard Eriksen fikk god tid til å lade kanonen, men skuddet endte dessverre like utenfor stangen.

FEIRING: Sandnes Ulf stakk av med seieren på Sunnmøre. Foto: Svein Olav Humberset

— Vi var litt tafatte og slet med å komme skikkelig i gang i kampen. Og vi følte nok at Hødd jaktet en tidlig scoring, sier Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes.

Ulland Andersen scoret

Vel midtveis i den første omgangen kom kampens første scoring, signert hjemmelagets Eirik Ulland Andersen. Et hjørnespark klarte ikke Sandnes Ulf å klarere godt nok og Ulland Andersen dundret til og ballen havnet inn i nettmaskene uten at Hannes Thor Halldorsson kunne gjøre noe.

Etter 40 minutter fikk Sandnes Ulf en gedigen mulighet til å utligne. Marius Helle stakk gjennom til Aksel Berget Skjølsvik, som klarte å få ballen over Hødd-keeper Aslak Falch. Men en Hødd-forsvarer klarte å redde på streken. Der var gjestene veldig nær en scoring.

Det ble ingen flere scoringer i den første omgangen, en omgang det tok lang tid før Sandnes Ulf kom skikkelig med i spillet. Først etter at hjemmelaget fikk sin scoring, klarte gjestene å komme seg høyere opp på banen slik at de kunne true den bakre fireren til Hødd mer enn de gjorde innledningsvis på omgangen.

— Avslutningen på den første omgangen var oppløftende for oss, det var faktisk bare scoringen som manglet like før pause, men jeg hadde virkelig god tro før de siste 45 minuttene, forklarer han.

Straffe, rødt kort og scoringer

Bare tre minutter ut i den andre omgangen ble det skikkelig dramatikk på Høddvoll.

RØDT KORT: Aslak Falch måtte forlate banen mot Sandnes Ulf. Foto: Svein Olav Humberset

Kent Håvard Eriksen kom alene mot Aslak Falch, som felte Sandnes Ulf-spissen. Dommeren dømte straffespark og rødt kort til Hødd-keeperen. Et straffespark som Malaury Martin enkelt satte inn forbi unge Ole Monrad Alme.Det var tydeligvis at Sandnes Ulf fikk blod på tann etter utligningen. Etter litt fram og tilbake havnet ballen hos en umarkert Vegard Skjørestad, som dundret ballen inn i nettmaskene. Plutselig er det gjestene som har overtatt i Ulsteinvik.

— Planen var å true de enda mer i bakrom etter pause, og det følte jeg vi lyktes veldig godt med, understreker Sæternes.

Og Sandnes Ulf var nære på øke sin ledelse da Kent Håvard Eriksen tråklet seg langs dødlinjen, men ballen ble blokkert til et hjørnespark før den trillet over målstreken.

Første borteseier for sesongen

Sandnes Ulf fortsatte å trykke på utover omgangen, og det var slett ikke ufortjent at innbytter Tonny Brochmann ordnet en ny scoring. Han hadde ingen problemer med å sette ballen forbi Hødd-keeperen.

Fire minutter før ordinær tid var ute, kunne og burde Kent Håvard Eriksen virkelig punktert kampen. Helt umarkert kunne han heade et godt innlegg, men headingen endte rett i klypene på Ole Monrad Alme.

Dagens seier er den aller første borte for Sandnes Ulf denne sesongen, og laget passert også Hødd på tabellen og innehar nå andreplassen.

— Vi tok et solid jafs på tabellen med denne seieren, men avstanden ned til nummer ti på tabellen er ikke mer enn tre poeng, sier han.

svp://100836?view=bt

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Hødd
  3. Sandnes Ulf