Fotball

Rosenborg-treneren vil helst ikke selge spillere før neste sommer

Derfor tør Bruttern håpe han beholder stallen sesongen ut.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen kan glede seg over lagets gode sesongstart og at flere spillere har markert seg.
 • Ole Sagbakken
 • Petter Rasmus

TRONDHEIM: Onsdag uttalte Pål André Hellands rådgiver Bjørn Tore Kvarme at det har vært interesse på vingen fra utlandet. Den interessen er der nok også for Alexander Søderlund, som fort starter for Norge mot Aserbajdsjan i kveld.

I Trondheim sitter RBK-trener Kåre Ingebrigtsen og håper begge får spilletid i kveld. Ikke bare håper han det. Bruttern mener rett ut at det vil gjøre Norge bedre.

Samtidig står treneren overfor et dilemma.

Pål André Helland bøtter inn mål for Rosenborg og har fått sjansen på landslaget.

Gjør spillerne seg enda mer attraktive, kan de forsvinne. Det vil redde budsjettet for spillersalg, men gjøre laget dårligere. Et lag som allerede har Stefan Strandberg på tur ut, hvor Liam Henderson og Tomas Malec kan være på vei vekk og hvor det er lite cash til kjøp for tiden. Og det vil koste å erstatte en Helland eller Søderlund.

Et dårligere RBK vil naturlig nok gjøre det vanskelig å vinne serien – og å komme seg til et gruppespill i Europaligaen.

– For budsjettet sin del bør vi jo også vinne så mange fotballkamper som overhodet mulig, sier Kåre Ingebrigtsen til adressa.no om saken – vel vitende om at Rosenborg har budsjettert med et spillersalg på 12 millioner.

Større klubber på banen

Samtidig innrømmer Bruttern at han merker at interessen for sine spillere har økt.

– Det er flere klubber som kommer og ser på kampene våre, og det er litt større klubber enn det var for et halvår siden, sier han.

Derfor har han sammen med sportslig leder Stig Inge Bjørnebye, talentspeider Stig Torbjørnsen og assistenttrener Erik Hoftun foretatt en «risikoanalyse» over hvem de kan risikere å måtte selge.

– Dette er noe vi har jobbet med i en god stund – det å se på hvem som ligger først i løypa til å forsvinne. Og det er liten tvil om at Pål André og «Søder» er der. Gjennom spill på landslaget gjør de seg enda mer attraktive. Landslagsspillere er de som går først, og de du får mest for, sier Ingebrigtsen.

Vil vente til november

Likevel er treneren ganske sikker på at Stefan Strandberg blir den eneste spilleren som forlater Lerkendal i sommer.

– Vi kan vente med å selge til november, og dermed fortsatt oppfylle det som er satt i budsjettet. Dessuten er flere av de spillerne som har stått fram ganske unge – og det i seg selv gir meg et håp om at vi ikke selger noen før til neste sommer. De storklubbene vi ønsker å selge til, scouter nemlig ikke på grunnlag av kun fire kamper, sier han.

Viktig valg

Bruttern råder uansett spillerne sine om å ha litt «is i magen».

– Spillerne må tenke på at dersom vi gjør det godt over tid, vil de få bedre muligheter til å velge riktig klubb når de reiser ut – slik at de ikke bare stormer ut for å komme seg ut. Det er et viktig valg de skal ta når de går fra Rosenborg. Det er ikke så mange fotballspillere som har mulighet til å vinne noe. Det kan de i RBK, og det kan de ha mulighet til dersom de venter og er fornuftige i sitt neste valg, sier han.

Les også

 1. Derfor mener RBK-treneren at Søderlund og Helland bør starte

 2. Norge må vinne for å holde liv i drømmen om EM-plass

 3. Hovland: - Jeg stortrives i Tyskland og livet er helt topp

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK