Fotball

Brann-fans sikrer seg rom i Oslo til cupfinalen

<p>Jubler for Hødd i semifinalen.</p>

fans
  • Christer Sævig

BERGEN: Roger Lillebøe-Hansen er supporterleder i Bataljonen. Da bt.no slo på tråden satt toppene i et styremøte der agendaen var cuptrekningen. Etter å ha fulgt Carl-Erik Torps innsats under trekningen skal de kanskje sette opp en fellestur til Høddvoll og Ulsteinvik, et anlegg som har kapasitet til 4300 tilskuere.

— Det er dette vi sitter og vurderer nå. Jeg tror det blir noe av, sier Lillebøe-Hansen.

Bestiller rom tre måneder før

I fjor var det enormt kok på hans telefon da Brann spilte seg helt frem til cupfinalen. Bergensere jaktet høyt og lavt etter billetter og hotellrom i hovedstaden den november-helgen. Mange tar ingen sjanser i år og har allerede nå booket seg hotellrom i Oslo helgen 24-25 november, tre måneder før finalen og en måned før semifinalen mot 1.divisjonslaget Hødd.

— Jeg vet at det er mange som har bestilt hotellrom i Oslo, det gjorde nok mange allerede før kvartfinalen mot Strømsgodset, bekrefter han.

- Har du reservert rom?

— Det kan jeg ikke si noe om.

- Tror du Brann kommer til en cupfinale i år også?

- Ja, jeg tror jo det. Hvis ikke hadde vi ikke trengt å stille opp. Men Hødd er et godt lag, sier Lillebøe-Hansen.

Bt.no vet også at flere supportere kastet seg inn på SAS og Norwegian sine nettsider rett etter mandagens trekning. De ville sikre seg flybilletter til og fra Oslo under årets cupfinale-helg.

- Tar seieren på forskudd

Hødd-trener Lars Arne Nilsen, som også er Sotra-stril, kjenner tydeligvis Brann-supporterne godt. Han var fornøyd med trekningen.

— Det er helt fantastisk at vi får hjemmekamp. Kjenner jeg bergenserne rett har de allerede bestilt billetter til Oslo cupfinalehelga. De tar seieren på forskudd. Her på Høddvoll er vi så sterke at vi kan slå hvem som helst og jeg er sikker på at spillerne kommer til å bli løftet fram av et fullsatt Høddvoll, sier Nilsen til Sunnmørsposten.

Forrige gang Brann ble cupmester var i 2004, da møtte de også Hødd på veien. Brann slo dem 6-0 på Stadion i 3.runde.

— Hødd er greit, selv om det blir en tøff kamp. Men jeg skulle helst trukket Brann som hjemmelag, sa Carl-Erik Torp på NRKs sending fra trekningen.

Semifinalen mellom Hødd og Brann spilles enten 26. eller 27. september.

Skarsfjord vender tilbake

Rune Skarsfjords far, Terje Skarsfjord, var trener for Hødd i 1980 og 1981. Da spilte en ung og lovende versjon av dagens Brann-trener for Hødds aldersbestemte lag.

Nå vender han altså tilbake til Høddvoll.

— Vi skulle gjerne hatt hjemmekamp, men når det ble borte blir det fint å komme til Høddvoll. Det er en av mine to barndomsklubber som jeg spilte i da jeg var liten. Jeg gleder meg til å komme tilbake til Ulsteinvik. Vi drar dit med et mål for øyet, vi vil til Ullevaal, sier Rune Skarsfjord til Branns hjemmeside.

Arna-Bjørnar møter Røa

Også kvinnenes semifinaler ble trukket av NFF på Ullevaal mandag. Bergens-laget Arna-Bjørnar får tøff motstand i Røa borte, kampen spilles den 10.oktober. I den andre semifinalen møtes Amazon Grimstad og Stabæk.

Siste semifinale for herrer går mellom Tromsø og Molde på Alfheim.

Les også

  1. Hødd fikk hjemmekamp

Les mer om

  1. Fotball-NM