Rosenborg vraker én av stjernespissene mot Stabæk

Tilbake i ren 4-3-3. Med Bendtner på topp – og Søderlund på benken.

Nicklas Bendtner starter. Alexander Søderlund ikke.
  • Ole K. Sagbakken

BEKKESTUA: Rosenborg er tilbake i «klassisk» 4-3-3 i den svært viktige bortekampen mot Stabæk: Seier – og man holder avstanden til Brann på syv poeng. Poengtap, og det begynner å bli ordentlig langt opp til bergenserne.

Etter å ha forsøkt å spille litt «skjevt» på topp, og også snudd v-en på midtbanen ved å gi Nicklas Bendtner «tierrollen», har trener Kåre Ingebrigtsen derfor valgt å gå tilbake til vant formasjon i gresskampen mot bunnlaget.

Den som lider mest av det: Alexander Søderlund.

Ingen av RBK-spissene har levert på bestilling foran mål så langt, begge med to seriescoringer.

Derfor er nok planen til Ingebrigtsen at Bendtner skal fôres med innlegg denne søndagen, og har puttet Pål André Helland og Yann-Erik de Lanlay på flankene.

Rasmussen sentralt

Et av de store spørsmålene denne helga har vært hvem som skal utgjøre midtbanetrioen.

Anders Konradsen er ute med en lårskade, og er usikker også til 16. mai-kampen onsdag. Marius Lundemo er ute på ubestemt tid med lysketrøbbel.

Dette betyr at Jacob Rasmussen får sjansen sentralt. Med Anders Trondsen og Mike Jensen som indreløpere.

Helt bakerst har RBK vært tette i det siste, med ett innsluppet mål på de fem siste. Ingen vits i å endre noe, mener Bruttern – og kjører «safe».

Her er laget

Det betyr dette laget mot Stabæk: André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling–Mike Jensen, Jacob Rasmussen, Anders Trondsen–Pål Andre Helland, Nicklas Bendtner, Yann-Erik de Lanlay.

Benken: Arild Østbø, Besim Serbecic, Morten Konradsen, Alexander Søderlund, Jonathan Levi, Erlend Dahl Reitan og Rafik Zekhnini.