Fotball

Orlovs usikre fremtid: - Med to små barn vil jeg ha ting på plass

Slik det ser ut nå kommer spissen tilbake til Brann.

HAR KONTRAKT: Jakob Orlov (fremst) har vært på lån i Hammarby i høst, men har kontrakt med Brann også i 2016. Her jubler han med Kasper Skaanes og Erdin Demir. Foto: Elias Dahlen
 • Øystein Vik

Spilleren er klar for å skifte arbeidsgiver, treneren mener han ikke passer til spillestilen og klubbledelsen selger ham bare prisen blir "riktig". Men akkurat nå ser Jakob Orlov (29) ut til å returnere til Brann.

 • Orlov ville helst bli solgt

Sportsklubbens forhandlinger med Hammarby, som Orlov var lånt ut til i høst, har ikke ført frem. Svenskenes tilbud var for gjerrig for Brann. De vil ha mer penger, penger de skal bruke til å kjøpe en annen spiss.

I nabolandet sitter Orlov uvitende om hvor han spiller fotball til våren.

— Med to små barn vil man jo ha ting på plass, så av familiære grunner skulle jeg ønske situasjonen min var mer avklart. Det er familien som får smellen. For meg, fotballmessig, gjør ikke uvissheten så mye, sier Orlov til BT.

- Kontrakten sier Brann

- Du er innstilt på å komme tilbake til Brann?

— Det er det kontrakten min sier at jeg skal, så det er sporet jeg går ut fra. Det er ingen problemer med det.

- Er du skuffet over at Brann og Hammarby ikke er kommet til enighet?

— Nja, jeg har hele tiden visst hva avtalen har vært. Jeg var i Hammarby på lån, og hvis klubbene ikke kom til enighet, var det sånn det ville bli. Forskjellen for meg har vært at jeg har fått spille i Hammarby, noe jeg ikke fikk i Brann på slutten. Det er i så fall der skuffelsen ligger, sier Orlov.

BT er kjent med at interessen rundt Orlov ikke syder. Brann skal ikke ha fått konkrete henvendelser om spissen den siste tiden.

Orlov og Brann snakket sammen etter sesongslutt.

— Jeg regner med han kommer tilbake til Brann. Så lenge det ikke kommer klubber på banen som ønsker å kjøpe ham, anser jeg det som det mest sannsynlige, sier Rune Soltvedt, sportssjef i Brann.

Gjenforeningen som ser ut til å komme, tror Brann-toppen blir uproblematisk.

— Jeg forventer at han er så profesjonell at han ikke vil ha noe problem med å komme tilbake og bidra på best mulig måte, sier Soltvedt.

Scoret fire

På seks Brann-kamper fra start, scoret Orlov fire mål før sommeren. Etter at Lars Arne Nilsen kom inn som trener, ble han plassert på benken.

— Vi slår ikke nok innlegg til å bruke ham, konkluderte den nye sjefen på Stadion.

Orlov, og hans agent, svarte med å ønske et klubbskifte. Det fikk de, men altså bare midlertidig. Der man skulle tro Nilsen satte fyr på broen med sine uttalelser, lot Orlov det gnistre litt på sin side.

— Det kjennes som om noe annet lå bak, sa Orlov om Nilsens forklaringer på vrakingen. Og fulgte opp med å stille spørsmål rundt Brann-fansens patriotisme.

Nå tyder mye på at Orlov vender tilbake til Nilsen og Brann-fansen. I alle fall for en periode.

- Brann er ekstremt tydelige på at de skal ha inn en ny spiss. Hva tenker du om det, Orlov?

— Det har jeg ikke tenkt på. Det er vanlig med konkurranse i fotball. Sånn er det bare.

Han sier han er klar for et nytt år i Bergen, det er jo – som han understreker – en ny liga. Og Orlov er en del av laget. Er han god nok på trening, vil han få spille, tenker han. Og offisielt har han slett ikke mål om å dra ut igjen fra Brann i vinter.

— Ingenting annet er klart, eller i nærheten av å bli det, så da er det å være i Brann alternativet som gjelder. Sånn er situasjonen, sier Jakob Orlov.

Les også

 1. Nå har Huseklepp kniven på strupen i Brann

 2. Brann serieåpner mot fjorårets sølvvinner

 3. Slik spilles eliteserien 2016

 4. Det blir Azar i Brann også neste år

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. SK Brann