Fotball

Ekspertenes tips: Slik ender trenerkabalen i Fotball-Europa

Mourinho og Guardiola er på jobbjakt, mens Chelsea står uten manager. Hvor ender topptrenerne opp?

Fra venstre: Louis van Gaal (Manchester United), Carlo Ancelotti (overtar Bayern München), Pep Guardiola (forlater Bayern München) og José Mourinho (ferdig i Chelsea).
  • Sindre Trygsland

Med flere store navn ledige på jobbmarkedet ventes det spennende tider for fotballsupporterne. Tidligere i dag ble det klart at Pep Guardiola gir seg som Bayern-sjef etter sesongen. Den tyske storklubben har allerede bekreftet at høyprofilerte Carlo Ancelotti tar over som manager.

Les også

Avis: - Ancelotti blir Bayern-manager om noen dager

— Guardiola ender i Manchester

Jose Mourinho fikk nylig sparken som Chelsea-manager, etter en svært skuffende start på sesongen for blåtrøyene fra London. I Manchester sitter Louis van Gaal utrygt etter en lang rekke med elendige resultater, som toppet seg da Manchester United lørdag ble senket av Alexander Tettey og Norwich.

Carlo Ancelotti ble søndag bekreftet som ny Bayern Munchen-trener fra og med neste sesong.
Les også

Pep Guardiola er ferdig i Bayern - ny trener klar

Chelsea står uten trener, Mourinho og Guardiola uten jobb. Men hvor ender de opp?

— At Guardiola ender opp i Manchester City tenker jeg er en done deal. Hele Citys ledelse jobbet sammen med Pep i Barcelona, så han kommer så å si hjem til gamle venner, sier redaktør for fotballmagasinet Josimar, Frode da Costa-Lia.

— For meg virker Guardiola til City lenge planlagt, jeg syns det virker veldig logisk, men jeg tror ikke City hadde sett for seg den konkurransen de får nå med både United og Chelsea, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

I den røde delen av byen har det gått trått etter en god start på sesongen. Frode da Costa-Lia føler seg trygg på at Louis van Gaals dager som Manchester United-manager er talte etter sesongen.

— Jeg tror han er ferdig etter sesongen med tanke på hvor mye penger han har brukt i United. Det er ikke det at resultatene i seg selv har vært så hårreisende dårlig, men heller måten de spiller på, sier da Costa-Lia.

Usikker på Mourinho til United

Ikke overraskende ser han for seg at det fra neste sesong av er portugisisk ledelse på Old Trafford. da Costa-Lia viser til at det er få klubber som er store nok for Jose Mourinho som er på utkikk etter ny trener.

— Sånn jeg ser det nå er United den største klubben og størst behov for den type manager som det Mourinho er. Jeg ser på det som veldig sannsynlig. Det er rett og slett ikke så mange klubber i størrelsesordenen Mourinho. Per i dag kun Manchester United som kan være en match for ham.

Les også

Chelsea-fansen buet på egne spillere og viste Mourinho-støtte

Wikestad føler seg ikke like trygg på at Mourinho tar over på Old Trafford.

— Jeg har veldig vanskelig å se for meg ham i United, men det er ofte sånn at det ikke er røyk uten ild. Jeg vil tro at det er dialog på et eller annet plan, sier han og sikter til ryktene om Mourinho til Manchester United.

Diego Simeone er av Europas mest ettertraktede trenerskikkelser.

Guus Hiddink har tatt over som midlertidig manager for de regjerende Premier League-mesterne Chelsea. Blant andre Atletico Madrids sjef Diego Simeone er blitt koblet til jobben.— Det tror jeg ikke skjer, mye på grunn av språk, kultur og så videre. Men det har vært spekulasjoner rundt Antonio Conte, og det syns jeg hadde vært en veldig spennende signering, sier Josimar-redaktøren.

— Jeg tror ikke de går tilbake til en ny Mourinho-variant og henter en gammel flamme. Mancini er en mann som kunne hansket denne spillergruppen veldig bra, sier Wikestad.

Les også

  1. Chelsea-direktør bekrefter: - Det var en splid mellom Mourinho og spillerne

  2. Mourinho har ingen planer om å ta trenerpause

  3. Bekreftet: Hiddink tar over Chelsea ut sesongen

  4. - «Gazza» funnet døddrukken i blodpøl

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Manchester City
  3. Manchester United