Fotball

Kameratenes norske eventyr

Hamed-Allah: — Det betyr mye for meg å ha Houcine her.

GODE KAMERATER: Abderrazak Hamed-Allah er svært glad for at kameraten Houcine Zaidoun er i AaFK sammen med han. Det tror begge kan føre til at de blir en suksess i norsk fotball.
  • Kristian Stenerud
VIL SCORE MER: Abderrazaq Hamed-Allah er toppscorer i eliteserien med ti mål, men marokkaneren er ikke fornøyd med uttellingen. Han lover bedring og flere mål før sesongen er over.
svp://2436?view=smp

Marokkanerne Abderrazaq Hamed-Allah og Houcine Zaidoun tror vennskapet deres er nøkkelen til at de begge kan bli en suksess i AaFK.

— Det var ikke lett å flytte fra Marokko til Norge alene, for det tar tid å tilpasse seg både på og utenfor banen. Men det har stadig gått bedre for min del. Da det ble klart at Houcine også kom til klubben, ble jeg veldig glad. Det har betydd mye for meg sosialt at han er her, og jeg tror det kan gjøre at vi begge blir en suksess, sier Hamed-Allah.

Sunnmørsposten treffer han og landsmannen Zaidoun på en kafé i Ålesund sentrum sammen med Mohammed Belmaachi, som hjelper med oversetting.

  • DIREKTE kl 19.00: Aalesund - Molde

— Alt fungerer perfekt for meg i Norge, men det er så klart stor forskjell på hvordan vi spille fotball i Marokko. Det handler både om taktikk og det fysiske, og selvfølgelig klimaet, sier Zaidoun og gliser.

Har lært av utvisningen

Midtbanespilleren fikk ikke den beste starten på karrieren sin i Norge. Han pådro seg direkte rødt kort ti minutter før slutt borte mot Tromsø i sin første kamp for AaFK.

— Jeg skal love deg at jeg har lært av den episoden, det kommer ikke til å skje igjen. Jeg har jobbet en del med meg selv, for det er ikke så gøy å ikke spille kamper, sier han alvorlig.

Men smilet er raskt tilbake igjen når Sunnmørsposten spør om vennskapet hans med Hamed-Allah.

— Vi har spilt sammen på både på landslaget og i Safi. Vi spilte ett år sammen i Safi, mens jeg tidligere har spilt fotball i Casablanca, sier Zaidoun og ser bort på sin lagkamerat.

— Han er en utrolig god spiller, men han trenger noen kamper til for å tilpasse seg norsk fotball. Jeg tror supporterne kommer til å bli veldig imponert over han, skryter Hamed-Allah.

De to kameratene er veldig glade for at de får oppleve et utenlandseventyr sammen i Norge.

— Vi har kjent hverandre i fire år, og jeg kjenner det er god å ha en god venn sammen med meg når jeg har valgt å forlate Marokko. Hver dag er som et nytt norsk eventyr, sier AaFKs toppscorer og ler.

Ikke fornøyd

Før denne serierunden er Hamed-Allah fortsatt toppscorer i eliteserien med sine ti scoringer. To mål bak lurer fem andre, blant dem lagkameraten Leke James som må stå over mot Molde med karantene.

— Jeg er fornøyd med å være toppscorer, men jeg hadde aldri klart det uten den støtten jeg har fått fra klubben og lagkameratene mine. Men jeg er ikke helt fornøyd, for jeg synes jeg burde scoret på flere av sjansene jeg har fått, sier 22-åringen.

Han er heller ikke fornøyd med hvordan han har blitt behandlet av forsvarsspillerne i eliteserien. I forrige kamp mot Rosenborg fikk han sitt fjerde gule kort, fordi dommeren mente han forsøkte å filme seg til et straffespark.

— Det er ikke alltid dommeren har rett og spilleren tar feil, for dommerne kan også gjøre feil. Jeg føler det er flere ganger jeg har blitt taklet og behandlet tøft, men jeg har ikke fått frispark eller straffespark. Men jeg må nok jobbe mer med å forstå hvordan norsk fotball er, sier han.

Vil score i kveld

Da Sunnmørsposten fortalte 22-åringen om den dårlige statistikken mot Molde, fikk han nærmest sjokk.

— Er det virkelig ti år siden forrige seier i serien? Jeg vet denne kampen betyr ekstra mye, så da er det på tide at vi setter en stopper for den dårlige statistikken, sier han og smiler.

Følg kampen DIREKTE og chat med vår medarbeider:

svp://2436?view=smp

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. Molde FK