Fotball

Drogba avgjorde med sin scoring nummer 100 i PL

<p>Senket timanns-Stoke.</p>

Drogba
  • Reidar Løfaldli

CHELSEA — STOKE CITY 1-0:

Chelsea er inne i det som kan være en avgjørende fase av sesongen. Forrige helg måtte André Villas-Boas gå, og i dag var det klart for vikar-manager Roberto Di Matteos første Premier League-kamp som sjef for sin gamle klubb.

Chelsea skulle få slite mot Stoke, men vant 1-0 hjemme, og er fortsatt med for fullt i kampen om en plass i Mesterligaen. Man ligger bak Arsenal kun på målforskjell, og kanskje kan også Tottenham på tredjeplass tas igjen før sesongen er over.

- Det ble ingen vakker kamp, men noen ganger må man vinne på denne måten, sa Di Matteo til Sky Sports.

— Man vet at det blir fysisk tøft når man møter Stoke City. Nå må vi se fremover og fortsette å gjøre ting enkelt, mente italieneren.

Drogba avgjorde

Kampen på Stamford Bridge ble avgjort drøye 20 minutter før slutt. Didier Drogba fikk et gjennomspill av Juan Mata, rundet Stoke-keeper Asmir Begovic og satte inn 1-0 til Chelsea. Det var ivorianerens seriemål nummer 100 for London-laget.

Det skjedde i en kamp som var full av dramatikk, og hvor bortelaget kunne ha lurt med seg ett poeng hjem til Stoke.

Stygg situasjon

Tony Pulis' mannskap sto godt imot det stjernespekkede Chelsea-laget, til tross for at man tidlig ble redusert til ti mann. Ricardo Fuller stemplet Branislav Ivanovic på hårreisende vis i kampens 25. minutt, og dommer André Marriner hadde intet valg. Den jamaicanske spissen måtte ut, og en lang karantene venter nok for Fuller.

- Det var tåpelig av Ricardo, punktum finale, sa Stoke-manager Pulis ifølge Sky Sports.

— Han har vært her i seks år og har vært fantastisk for klubben, men noen ganger reagerer han på den måten. Det er uakseptabelt, og han har allerde bedt om unnskyldning til lagkameratene, sa Pulis.

Til tross for Drogbas scoring, og et Stoke-lag med enn mann mindre på banen, klarte ikke Chelsea å mobilisere nok til å få flere scoringer. Det holdt med den ene fra veteranen fra Elfenbenskysten.

- Det er vanskelig nok med elleve mann mot Chelsea, men jeg syntes vi var fantastiske. Vi holdt dem stort sett unna, mente Tony Pulis.

Les også

  1. QPR tapte etter grov dommertabbe

  2. Fulham tapte på overtid

  3. Spurs tapte sin tredje kamp på rad

  4. Komimål ga ny Liverpool-nedtur

Les mer om

  1. Engelsk fotball