TIL-ledelsen har gitt spillerne munnkurv

Verken spillere eller trenere fikk uttale seg om det omstridte styremedlemmet Geir Seljeseth.

INGEN UTTALELSE: Thomas Kind Bendiksen og de andre TIL-spillerne fikk ikke lov å uttale seg om hva de synes om styremedlemmet i TIL som nekter å ta på seg TIL-skjer.

ALFHEIM: Det vakte sterke reaksjoner hos TIL-supporterne da TIL-styremedlem Geir Seljeseth, mangeårig Glimt-supporter, ikke ønsket å ikle seg TIL-skjerfet i forkant i forbindelse med en reportasje mandag formiddag.

Seljeseth ble valgt inn i styret i TIL Holding AS 3. september i år, og da med et krav fra styreleder Per Aronsen om å gå med TIL-drakt på stadion.

– På TIL-kampene må han stille i TIL-drakt. Det er den uniformeringen representanter for TIL skal ha på Alfheim, sa Aronsen den gang.

Da iTromsø kontaktet Aronsen for å utdype uttalelsene tirsdag morgen, sa styrelederen at han ikke hadde pratet med Seljeseth ennå og skulle ta kontakt igjen i løpet av dagen. Etter gjentatte henvendelser har Aronsen ikke vært tilgjengelig for kommentar.

– Ingen kommentar

Da iTromsø i de påfølgende timene tok turen opp på Alfheim på treningen ønsket verken trener Bård Flovik eller spillerne uttale seg om saken, som har vakt så sterke reaksjoner blant supporterne.

– Vi får ikke lov å si et ord om det før Per Aronsen har uttalt seg, sier Jonas Johansen.

– Dette har jeg egentlig ingen formening om, sier Thomas Kind Bendiksen.

– Du får ta det med de andre. Jeg har egentlig ingen kommentar til det, sier Mikael Norø Ingebrigtsen.

Bård Flovik svarte på følgende måte da spørsmålet om Seljeseth kom:

– Jeg holder meg borte fra den og ønsker ikke uttale meg om det. Det jeg kan si er at jeg håper at de fleste supporterne på Alfheim på søndag, stiller mangetallig og sterk i rød og hvite farger, sier Flovik.

Les også

To av dagens TIL-spillere var åtte år gamle forrige gang det ble seier mot Glimt

Sitat på mail

Flere spillere signaliserte at de kunne uttale seg om de fikk omgjort munnkurven etter en uttalelse fra styrelederen.

Den kom imidlertid ikke.

Imidlertid ønsket Geir Seljeseth å presisere uttalelsene sine.

– Det må ikke herske noen tvil om at jeg ønsker at TIL skal ta de poengene som skal til for å berge plassen i eliteserien. Også i kampen på søndag mot Bodø/Glimt. Det er viktig for Nord-Norge med to lag i eliteserien. Det er viktig for Tromsø med TIL i eliteserien. Utover dette har jeg ikke ytterligere kommentarer og håper TIL nå får ro til å forberede seg inn mot helgas kamp, skriver Seljeseth i en e-post.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk