Hangeland skal hylles på Ullevaal

Den tidligere landslagskapteinen skal takkes av for 12 års tjeneste.

HYLLES: Brede Hangeland har spilt sin siste kamp som landslagskaptein på Ullevaal. Nå skal fotballforbundet hedre han.

Tirsdag kom beskjeden om at Brede Hangeland gir seg på landslaget. Crystal Palace-proffen endte på 91 kamper i løpet av sine 12 års tjeneste for Norge.

Det er stor belastning over mange år som gjør at 33-åringen nå fokuserer kun på klubbkarrieren.

— Naturlig

Toppfotballsjef i Norges Fotballforbund, Nils Johan Semb, sier forbundet ønsker å gi Hangeland en skikkelig avskjed. Noe som trolig betyr at Hangeland skal hylles på Ullevaal stadion i forbindelse med en hjemmekamp i EM-kvalifiseringen som starter i høst.

Kanskje allerede i forbindelse med Italia-kampen på Ullevaal 9. september.

— Det blir helt sikkert en markering, uten at alt rundt det er bestemt og klart. Men det er naturlig at det blir det. Om det skjer allerede når Italia kommer på besøk kan jeg ikke si, dette er såpass ferskt. Men det blir nok tatt en avgjørelse rundt dette om ikke altfor lenge, sier Semb til Aftenposten.

Semb, som var landslagssjefen som ga Hangeland debuten i 2002, sier Hangeland er noe av det ypperste han har jobbet med.

Nesten-lederen

— Brede har vært fantastisk. En bauta på og utenfor banen, en lederskikkelse, og han hadde fortjent å stå igjen med et sluttspill. Han var leder for et lag som var akkurat ikke gode nok til å ta seg dit. Men han har prestert så det holder. Brede var jevnt god over mange år, og en markant spiller i norsk landslagshistorie, sier Semb.

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, kan heller ikke være mer konkret på når og hvordan Hangeland vil bli takket av.

— Vi trenger litt mer tid på det, skriver han i en SMS til Aftenposten.