LARNAKA: Tarik Elyounoussi. Joshua King. Henrik «Henke» Larsson. Martin Ødegaard. Zlatan Ibrahimovic.

Dette er fem spillere med kvaliteter Lars Lagerbäck setter svært stor pris på.

Ovenfor kan du utforske hva landslagssjefen vektlegger innenfor fem utvalgte ferdighetskategorier. Og for hver kategori gir han et eksempel på en spiller han har trent, som scorer høyt.

Dette er ingen høytidelig kåring, og Lagerbäck kunne nok like gjerne pekt på andre spillere innenfor noen de ulike kategoriene. Men det gir et innblikk i hva han ser etter i en fotballspiller.

Her er noen generelle råd fra landslagssjefen om hva som kreves for å bli en toppspiller:

– Først kommer alltid fotballferdigheter. Hva du regner inn i det, det kan du også rangordne. Men skal du bli toppspiller i dag, må du ha en funksjonell teknikk.

– Fysisk må du ikke være stor, men du må være atletisk. Den store forandringen i fotballen i dag, er at det går fortere. Går du inn i en fotballgarderobe i dag, ser du at det er veldig veltrente atleter.

– Så må du være mentalt sterk for å bli en toppspiller. Du må ha den indre drivkraften om at du skal bli best.

– Sosialt må man kunne omgås hverandre. Det er ikke sikkert kjemien klikker mellom alle, men man må kunne omgås og respektere hverandre. Det finnes sosiologiske undersøkelser som viser at de som er gode kompiser, ofte passer bedre ute på banen. Så skal man ikke overdrive det. Jeg tror at når man er ute på banen, vil man helst at laget vinner.