Fotball

Solskjær om Suarez: - Han er en kriger

Luis Suarez med hat-trick da gulljagende Liverpool kjørte over Cardiff i nimålsfest.

szabe3a3.jpg
 • Nicholas Bergh
  Journalist

Cardiff ledet to ganger hjemme mot Liverpool lørdag, men ble til slutt overkjørt av bortelagets superduo bestående av Daniel Sturridge og Luis Suarez.

Uruguayaneren ble kampens store spiller nok en gang, med sitt hat-trick.

– Suárez er en topp, topp spiss, en kriger og en optimist, sa Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær om Liverpools goalgetter ifølge NTB.

Solskjær hadde åpenbart gjort mye riktig i inngangen til kampen, og Cardiff både stresset og straffet Liverpool før pause.

— Vi er skuffet over at vi ikke fikk noe med oss. Vår prestasjon i første omgang var fantastisk, sier Solskjær ifølge Cardiffs Twitter-konto.

I stedet for en livsviktig seier for nedrykkstruede Cardiff, skulle vi nok en gang få en maktdemonstrasjon fra gulljagende Liverpool, som til slutt vant 6-3. Spesielt Liverpools 4-2-mål var en fryd for øyet. Det ble nemlig skapt av at Daniel Sturridge fant Luis Suarez med en praktfull hæl-assist.

- Vanskelig

Brendan Rodgers vil nok ikke være fornøyd med at hans lag slapp inn tre mål. Forsvarsspillet er fortsatt det store ankepunktet mot gulljagende Liverpool, som er fire poeng bak ligaleder Chelsea med én kamp mindre spilt.

Tomålsscorer Martin Skrtel opplevde ikke kampen som en parademarsj for Liverpool.

— Vi visste det ikke ville bli lett. I starten var det vanskelig, spesielt i første omgang da vi lå under to ganger, sier Skrtel til Sky Sports.

Cardiff kan trøste seg med at de andre bunnlagene Swansea, West Bromwich, Crystal Palace, Sunderland og Fulham alle tapte. Dermed er Cardiff fortsatt nest sist i Premier League.

– Nå går vi inn i en svært viktig kamp mot West Bromwich neste helg. Lagene rundt oss tapte også i dag. Vi skal slåss videre, sier Solskjær.

Drømmeåpning for Cardiff

Liverpool kom til Wales uten å ha tapt i 2014, og med fem strake ligaseiere. Måten de kjørte over Manchester United helgen før burde være nok til å skremmet vettet av det som er av managere på balløya.

I et intervju med Sky Sports før kampen fremhevet Ole Gunnar Solskjær viktigheten av å holde ballen i laget, og ikke la Liverpool rase fremover på sine fryktede kontringer.

Cardiff begynte med pågangsmotet man må kunne kreve av at lag i nedrykkstriden. Med et aggresivt press fikk de titteljagende gjestene alt annet en komfortabel åpning, og etter snaue ti minutter skulle Liverpool-manager Brendan Rodgers få mer å svette over.

Joe Allens spisskompetanse er hans pasningstrygghet, men Liverpools midtbanespiller slo plutselig en håpløs feilpasning, som ga Fraizer Campbell muligheten til å slå ballen lavt inn i Liverpool-feltet.

Innlegget fant Jordon Mutch, som plasserte ballen utagbart i Simon Mignolets høyre hjørne.

Lurte Agger

Cardiffs oppløftende åpning varte noen minutter til, men så skulle de få en kalddusj, i form av et praktfullt Liverpool-angrep.

Jordan Henderson, en av spillerne som har vokst mest denne sesongen, slo en millimeterpresis pasning mellom Cardiff-back Declan John og midtforsvaret, til en overlapende Glen Johnson.

Han fant Luis Suarez foran mål, og uruguayaneren overlistet Cardiff-keeper David Marshall med en skarp avslutning.

Det kunne virke som et svært hardt slag for Cardiff, men walisernes kampånd hadde ikke minket.

Etter 25 minutter ble Fraizer Campbell spilt fri på høyrekanten. Cardiff-spissen lurte Daniel Agger lett med en dragning, før han hamret ballen i nettet.

Daniel Agger og Liverpool hadde problemer med farten til Fraizer Campbell før pause.

Uunnværlige Medel

Liverpool viste utmerket variasjon i angrepsspillet, og spesielt Philippe Coutinho fikk mer innflytelse på kampen etter hvert som pause nærmet seg.

Etter 40 minutter ble Cardiff-forsvaret tatt på senga av et oppurtunistisk Coutinho-innlegg. En årvaken Martin Skrtel kastet seg frem før Cardiff-forsvaret og satte inn utligningen.

Mens Coutinho hadde utmerket seg for Liverpool, var midtbaneterrieren Gary Medel som vanlig uunnværlig for Cardiff.

Det viste han spesielt to minutter før pause, da han kontant klarerte et farlig innlegg fra Daniel Sturridge, som hadde brukt farten sin til å skape ubalanse i Cardiff-forsvaret.

Sturridge med hæl-assist

Cardiff hadde gjennom god innsats skapt overraskende mye trøbbel for Liverpool før pause. Men ti minutter etter pause skulle slett forsvarspill sørge for en bulk i walisernes poengutsikter.

Steven Caulker gjorde en alt for dårlig markeringsjobb mot Martin Skrtel på en corner, og Liverpool-stopperen plasserte headingen nede i Marshalls venstre hjørne.

Det var trolig et mål Cardiff burde ha unngått, men det neste skulle komme som resultat av Liverpools uimotståelige klasse i angrep.

Gjestene rullet opp et angrep på høyresiden, og Glen Johnson slo et lavt innlegg. Det var vanskelig å sette ord på hva Kevin Theophile-Catherine så gjorde, men en klarering var det hvert fall ikke.

Daniel Sturridge oppdaget blunderen øyeblikkelig, og improviserte ved å hæle ballen ut i feltet. Der dukket naturligvis den andre halvdelen av den beryktede SAS-duoen opp, og Luis Suarez kunne enkelt sørge for 4-2-ledelse.

Ole Gunnar Solskjær var Liverpool-supporter før han sluttet seg til erkerival Manchester United i 1996. Lørdag led han et viktig tap mot Merseyside-klubben.

Suarez med hat-trick

I motsetning til i første omgang, hadde starten på andre omgang tydelig vist klasseforskjellen mellom lagene. Ole Gunnar Solskjær måtte gjøre noe. Derfor kom Mats Møller Dæhli inn med 25 minutter å spille, noe han har hatt for vane i sin første Premier League-sesong.

Inn kom også kraftspissen Kenwyne Jones, noe som signaliserte at Cardiff nå gikk all-in for et poenginnbringende comeback.

Solskjærs bytter ble imidlertid poengløse, for Cardiff-forsvaret var ikke i stand til å leve med Suarez og Sturridge. Etter 75 minutter rotet Fabio først bort ballen, før Steven Caulker mislykkes i å klarere et langt Glen Johnson-oppspill.

I stedet havnet ballen hos den verst tenkelige, og Luis Suarez fant straks en fremadstormende Daniel Sturridge inne i feltet. Sturridge hadde ingen problemer med å øke ledelsen til 5-2. Innbytter Kenwyne Jones skulle imidlertid bidra til å pynte på resultatet, da han headet et innlegg ned i løpebanen til Jordon Mutch like før slutt. Mutch fant nettmaskene med hodet.

Det skulle imidlertid ikke være slutten på visen, da Luis Suarez utmanøvrerte Juan Cala på overtid, og sluttførte sitt hat-trick.

Premier League lørdag, 31. runde:

Chelsea – Arsenal 6-0 (4-0)

Mål: 1-0 Samuel Eto'o (5), 2-0 André Schürrle (7), 3-0 Eden Hazard (str. 17), 4-0 Oscar (42), 5-0 Oscar (66), 6-0 Mohamed Salah (71).

Rødt kort: Kieran Gibbs (15), Arsenal.

41.614 tilskuere.

Cardiff – Liverpool 3-6 (2-2)

Mål: 1-0 Jordon Mutch (9), 1-1 Luis Suárez (16), 2-1 Fraizer Campbell (25), 2-2 Martin Skrtel (41), 2-3 Skrtel (54), 2-4 Suárez (60), 2-5 Daniel Sturridge (75), 3-5 Mutch (88), 3-6 Suárez (90).

28.018 tilskuere.

Mats Møller Dæhli spilte 25 minutter innbytter for Cardiff.

Everton – Swansea 3-2 (1-1)

Mål: 1-0 Leighton Baines (str. 20), 1-1 Wilfried Bony (33), 2-1 Romelu Lukaku (53), 3-1 Lukaku (58), 3-2 Ashley Williams (90).

36.260 tilskuere.

Hull – West Bromwich 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Liam Rosenior (31), 2-0 Shane Long (38).

23.486 tilskuere.

Manchester C. – Fulham 5-0 (1-0)

Mål: 1-0 Yaya Toure (str. 26), 2-0 Toure (str. 54), 3-0 Toure (65), 4-0 Fernandinho (84), 5-0 Martin Demichelis (88).

– – tilskuere.

Rødt kort: Fernando Amorebieta (53), Fulham

Brede Hangeland og John Arne Riise spilte hele kampen for Fulham.

Newcastle – Crystal Palace 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Papiss Cisse (90).

51.588 tilskuere.

Norwich – Sunderland -— (2-0)

Mål: 1-0 Robert Snodgrass (20), 2-0 Alexander Tettey (32).

26.654 tilskuere.

Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich.

West Ham – Manchester U. 0-2 (0-2)

Mål: 0-1 Wayne Rooney (8), 0-2 Rooney (33).

34.237 tilskuere.

(©NTB)

Les også

 1. Solskjær blir med Cardiff ned uansett

 2. Liverpool-stjerne bygger kloakk-imperium

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Cardiff City
 4. Liverpool FC