Fotball

Diomande: - Bryr meg ikke om Høgmo var på tribunen

Stabæks kraftspiss Adama Diomande herjet mot Rosenborg. Men landslagsvalget sliter han med å finne ut av.

BRENNHET: Adama Diomande er aktuell for landslaget.
 • Kjetil Flygind

NADDERUD (Aftenposten): Først rev han Rosenborg-forsvaret i fillebiter i 1. omgang på Nadderud i toppkampen som endte med 3-2-seier til trønderne.

Så ble han pepret med spørsmål om landslagsvalget som tvinger seg frem. For med sine åtte mål, og sin spillestil og sine kvaliteter, er han høyaktuell for en plass i den norske landslagstroppen som møter Sverige 8. juni (privatkamp) og Aserbajdsjan 12. juni (EM-kvalik). Men for 25-åringen som har dobbelt statsborgerskap, vet ennå ikke om han vil spille for Norge eller Elfenbenskysten.

— Jeg vet ikke. Kanskje jeg må slå kron og mynt for å finne ut hva jeg skal velge, sier Diomande til Aftenposten i intervjusonen på Nadderud og gliser.

Les også

Stabæk-stjernen kan vrake Norge: - Bestemmer meg ikke før Høgmo ringer

— Har ikke tenkt på landslaget

I mørkegrå dress, pensko og hvit skjorte, tok «Dio» seg god tid i møtet med journalistene i brakkerigget bak hovedtribunen på Nadderud. Og spørsmålene handlet i det store og det hele om landslaget.

— Jeg har ikke tenkt på landslaget i det hele tatt, og det er et ærlig svar.

- Høgmo var på tribunen her i dag…?

— Jeg bryr meg ikke så mye om Høgmo var på tribunen, egentlig, eller hvem andre som er på tribunen. Jeg ønsker å spille så godt som mulig uansett hvem som er på tribunen, jeg. Men det er positivt at han var her. Det var de to beste lagene i Norge som møttes, sier Diomande.

- Hva avgjør om du velger spill for Norge eller Elfenbenskysten?

— Det har jeg egentlig ingen kommentar til. Toppscorertittelen er det eneste jeg tenker på, den vil jeg ha, ellers bare kjører jeg på, så får vi se hva som skjer.

- Norge har slitt på spissplass

Stabæk-spissen ville heller ikke svare på om hans spissrival i Rosenborg, Alexander Søderlund (12 mål totalt – to nye mot Stabæk) også bør tas ut i troppen når Høgmo offentliggjør den på torsdag.

— Jeg tenker ikke på det heller.

- Hvordan vil du rangere deg selv som spiss i ligaen?

— Jeg har scoret åtte mål, og det er spissens oppgave å score mål, så får heller Høgmo vurdere hvor god jeg er. Men Norge har slitt litt på spissplass siden Carew-tiden. Men jeg har ikke bestemt meg for hva jeg velger. Når er uttaket?, undret Diomande midt under spørsmålsrunden.

- Torsdag.

— Da kan det hende jeg bestemmer meg før det.

Og om det å tape 2-3 etter å ha ledet 2-0?

— Bittert. Veldig bittert. Vi slapp inn to drittmål før pause. Vi startet bra, men etter 35 minutter skjedde det noe med oss, vi slapp oss litt ned. Jeg er skuffet, svarte Diomande.

Stabæk-trener Bob Bradley var ikke spesielt snakkesalig om Diomande og landslaget.

— Dette er et valg «Dio» må ta selv. Og jeg har heller ikke studert alle norske spisser, så jeg vil ikke si noe om hvordan han eventuelt ligger an der, sier Bradley.

Og fortsetter:

— Han har jobbet hardt her siden den dagen han kom. Han vil bli bedre, stiller opp for oss hver kamp, det er jeg fornøyd med. Jeg prøver å hjelpe ham med å nå målene sine, han ofrer alt for laget, og jeg er stolt av ham, sier Bradley.

Søderlund: - Laget som teller

Heller ikke i Rosenborg-leiren foregriper man landslagsuttaket.

— Jeg vil ikke si noe om den eller den bør spille fra start for Norge. Jeg er mer opptatt av laget Norge stiller med. Og der spiller de beste, sier Ingebrigtsen.

— Vi er glade vi kom herfra med tre poeng. Om jeg scorer eller ei betyr ikke så mye, det er laget som teller. Det viktigste er at vi vinner. Jeg har gode lagkompiser som setter meg opp i gode situasjoner, og i dag var jeg litt heldig også, sier RBKs tomålsscorer Alexander Søderlund.

Les også

 1. Søderlund-dobbel da RBK snudde og vant toppkampen

 2. RBK-kapteinen holdt nesebrudd hemmelig

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Adama Diomande
 3. Stabæk Fotball
 4. Rosenborg BK