Fotball

Troen visner, jeg begynner å bli skeptisk

Tap i første kamp mot Sandefjord, flaut. Tap i andre seriekamp mot ligaens beste tropp, ikke overraskende.

TØFF START: Bodø/Glimt står med to strake tap i sesongens to første kamper. Jan Halvor Halvorsens gutter har fått litt å bestille.
 • Jørund Johansen
Jørund Johansen, Bodø/Glimt-supporter

Vi tapte mot det beste laget på Aspmyra. Molde er et meget imponerende lag. Mange gode enkeltspillere, men også et fantastisk kollektiv. Til tider spilte de ball i hatt med Glimt. Men vi var ikke helt ute av det. Jeg syns vi gjorde en god innsats på hjemmebane, og Molde måtte virkelig jobbe for poengene. Kanskje snytt for straffe helt i starten av kampen? Som Bodø/Glimt-supporter: selvfølgelig ble vi snytt for straffe!

LES MER: Alle innlegg i Aftenposten Supporter

Skal jeg være litt mer ærlig, så vil jeg nok si at det ikke var straffe. Han falt nok litt for lett, og ut fra reprisene så er nok ikke Ørjan Hårskjold Nyland i kontakt med Fitim Azemi. Sånn er det bare.

Molde var bedre enn oss, det er bare en ærlig sak, men som sagt: vi var ikke helt ute av det. Vi hadde noen enorme sjanser. Badou med to gode skudd, Trond Olsen helt alene med keeper og Edvardsen med et innlegg som gikk via Vegard Forren og i mål.

Noe positivt var det

Offensivt var Glimt gode. Høyresiden skapte masse trøbbel for Molde, med Morten Konradsen og debutant Daniel Edvardsen. Elendig defensivt fra disse to gutta, det må jeg bare få sagt.

LES OGSÅ: De beste — og de verste - supportersangene

To av målene til Molde kom etter markeringsfeil på Glimts høyreside, men får vi orden på dette så kan høyresiden by på mye deilig framover i sesongen. Daniel Edvardsen er jeg meget positivt overrasket over. For en enorm fart han har, og i tillegg er han så uredd. Det passer jo perfekt, ikke sant?

Fitim Azemi var også frisk. Vant dueller, god med mann i ryggen og det var han som satte opp Trond Olsen alene med keeper. Fortsettelse følger tenker jeg, og med Alexander Sørloth som backup, så kan dette bli bra.

Var det litt mye positivitet nå etter to tap og 2-6 i målforskjell? Slapp av, jeg har noen negative kommentarer også, jeg er ikke helt dum heller.

Men også en del negativt

Forsvaret har åpnet katastrofalt i år. Brede Moe er best uten ball. Ja, han vinner dueller, men når han får ballen i beina så ser han ut som Bambi på glattisen. Han virker fullstendig rådvill.

Vieux Sané kan til tider se ut som en stopper i verdensklasse, men han gjør også mye rart. Han vandrer mye fra side til side, og det skaper enorme rom i forsvaret. Dessuten er ikke kommunikasjonen mellom de to stopperne helt som den burde være, det ser ikke ut som de vet hvor de har hverandre.

Ruben Imingen, hva skjer? Slo ballen bort ved nesten hver anledning, og jeg må ærlig si at du spilte en kamp der du helst kunne gitt kapteinsbindet fra deg. Jeg beklager, men såpass ærlig må jeg være, det var rett og slett katastrofalt bak der.

Og så, toppen av kransekaka, Pavel Londak blir skadet. Helt håpløst at han går inn i den situasjonen der han blir skadet. Men gjort er gjort. Nå får i alle fall Lasse Staw muligheten til å vise seg fram, og han er slettes ingen dårlig keeper.

Troen er nok i ferd med å visne litt, i hvert fall med tanke på at Odd er neste utfordrer. Ja, det er på Aspmyra, og jeg har alltid troen hjemme på Aspmyra. Men det er Odd. Det er Odd som slo Molde i serieåpningen. Det er Odd som slo Stabæk 2-0 i andre serierunde. Odd er en medaljekandidat også i år, og Odd er et lag som bør slå Glimt uansett, ærligheten slår til igjen.

Ærlighet varer lengst

Men vi skal gjøre som vi alltid gjør her oppe i Bodø, vi skal stå bak laget vårt, og vi skal reise oss. Bodø/Glimt for evig, sant? Bodø/Glimt for evig!

Men Jan Halvor, som gammel stopperkjempe så er du nødt til å får orden på fireren bak. Det er til tider flaut å se på.

Ærlighet varer lengst. Jeg vet de kan bedre. Jeg vet du kan bedre.

Jeg vet Glimt vil reise seg igjen. Jeg vet det blir jubel på Aspmyra igjen.

 1. Les også

  Tror kanskje Molde-fansen skal ta det litt med ro

 2. Les også

  Vi er ikke så tjukke i huet som alle østlendinger tror

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Jakten på ungdomskilden

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5