Fotball

Setter ned billettprisene til syv kroner - vil lage heksegryte mot Ødegaard & co

Norges U21-landslag kan vente seg en tøff ramme i første kamp i EM-playoffen borte mot Serbia fredag kveld.

Ole Selnæs, Martin Ødegaard og Iver Fossum skal møte Serbia i EM-kvalik.
  • Herman Folvik

Det serbiske fotballforbundet har tatt grep etter at de to forrige hjemmekampene til landets U21-lag ble spilt foran kun 2000 og 2500 tilskuere andre steder i landet. Pressesjef Milan Vukovic opplyser til Fædrelandsvennen at prisene på billettene til kampen på Partizan Stadium er mellom 100 og 200 serbiske dinar. Det tilsvarer mellom 7 og 14 norske kroner.

Håpet til forbundet er å fylle opp stadion som tar nesten 33.000 tilskuere. Arenaen ligger midt i den serbiske hovedstaden Beograd.

— Vi venter et stort og engasjert publikum. Det er playoff og et sluttspill i potten. Det kommer til å bli trøkk. Dette er vi forberedt på og det er også noe som spillerne er vant med fra spill med både landslag og klubblag, sier landslagssjef Leif Gunnar Smerud om møtet med Partizan Stadium til Fædrelandsvennen.

Serbiske fotballfans er kjent for å lage mye støy. Noen ganger i overkant mye. Her fra en annen kamp på Partizan Stadium.

Norges spennende lag inneholder mange interessante navn: Martin Ødegaard, Mohamed Elyounoussi, Ghayas Zahid, Ole Selnæs, Alexander Sørloth og Iver Fossum for å nevne noen.

Les også

Rekdal om landslaget: - De mangler ledere, vinnere og autoritet

Vant VM i fjor

Flere av spillerne til U21-laget til Serbia holder høyt nivå. Ti av spillerne i troppen var med å slå Brasil 2-1 i fjorårets U20-VM. Partizan-spissen Uros Durdevic er kanskje spilleren Norge må se mest opp for. Han har scoret åtte mål på seks kamper for Serbia U21.

— De har mange gode individualister og er gode offensivt. Vi har sett dem mye og føler vi kjenner styrkene og svakhetene deres godt. Deler at troppen deres har kvalifisert seg til mesterskap tidligere og har gjort det bra der. Det er en ny utfordring for oss mot en tøff motstander og vi gleder oss til å møte dem, sier Leif Gunnar Smerud, trener for U21-laget, til Fotballforbundets nettsider.

Da Serbia møtte Albania på Partizan Stadium i VM-kvaliken ble kampen stoppet på grunn av tribunebråk. Albania ble tildelt 3-0-seier.

Norge, som kom bak England i gruppespillet, har ladet opp i den østerriske hovedstaden Wien.

Les også

  1. Kapteinen mister kampen: - Det å bli far blir det største i livet mitt. Men timingen er kanskje litt dårlig.

  2. Ødegaard får ros: - Det betyr mye for selvtilliten

— Veldig viktig med mesterskap

Norges møte med Serbia er det første av to for å spille om en plass i U21-EM i Polen til sommeren mellom 16.-30. juni. Returkampen spilles på Marienlyst til tirsdag.

— Det er veldig viktig med mesterskap. Det gir et løft, verdifull mesterskapserfaring, skaper stor entusiasme og setter Norge på kartet. Skulle vi klare det er det utrolig positivt for norsk fotball, mener Smerud.

Lagene som alt er klare er: Polen, Portugal, Danmark, Slovakia, England, Italia (vant Serbias gruppe), Sverige, Makedonia, Tsjekkia og Tyskland.

Spania og Østerrike spiller også kvalik i likhet med Norge for å kvalifisere seg.

Norges U21-lag har ikke møtt Serbia siden 2009. Norge har vært med i U21-EM to ganger: i 2013 og 1998. Begge gangene endte det med bronse. Gruppetrekningen til sommerens mesterskap gjøres 1. desember.

Avspark fredag er klokka 18.00. Kampen vises på TV 2 Sportskanalen.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball