Viking henter Bryne-gutt fra fransk storklubb

Viking er enige med Lyon om en leieavtale med opsjon på kjøp for Tord Johnsen Salte (18).

Tord Johnsen Salte (t.h.) blir Viking-spiller. Bryne-gutten kommer fra spill i franske Lyon.

Leieavtalen klubbene er enige om gjelder frem til 30. juni, og opsjon på kjøp skal avgjøres innen 15. juni.

Dersom Viking benytter seg av denne opsjonen, er kjøpesummen allerede avtalt.

– Tord er en veldig spennende spiller. Han er god med begge bein, har en interessant bakgrunn og er i tillegg lokal. Vi håper avtalen på sikt kan blir permanent, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Aftenbladet.

Det eneste som gjenstår en den obligatoriske medisinske testen. Johnsen Salte vil være på plass når Viking starter treningene neste uke.

Ville hjem

– Vi fikk høre at han var interessert i å komme hjem, og da startet vi dialogen med Lyon. De var ikke interessert i å låne ham ut hele sesongen. Men vi fant en løsning. En eventuell kjøpssum er allerede avtalt, opplyser Viking-treneren.

– Han er en flott type, allsidig. Han har vært kaptein på landslag i flere år, det sier en del om egenskapene. Og når han er en lokal gutt, riktignok fra Bryne, men vi må være store nok til å kalle det for vårt lokalområde selv om jeg er litt usikker på om Bryne er enige i det, sier Berntsen og flirer.

– Det er så spennende med sånne gutter. Vi håper han skal trives og han skal trives med oss. Forhåpentligvis er han så god at han allerede nå kan konkurrere om en plass allerede nå. Men han er ung og vil kanskje trenge litt tid, men vi håper at han skal trives og bli her lenge, sier han.

Bjarne Berntsen er glad for å få Tord Salte til Viking.

Ventet på Rosenborg

Rosenborg skal også ha vært på banen i forhold til en mulig overgang for 18-åringen, men da avtalen ikke ble noe av, benyttet Viking muligheten til å hente jærbuen.

– Vi har ikke mulighet til å konkurrere med de største klubbene økonomisk, så vi ventet. Men da det ikke ble noe med noen klubber i Eliteserien, kom vi på banen, sier Berntsen.

Våren 2015 imponerte stortalentet såpass mye på trening med Lyon at han fikk tilbud om kontrakt.

Midtstopperen har flere aldersbestemte landskamper og er nå kaptein på det norske G19-landslaget.

Totalt har han spilt 37 ganger med flagget på brystet.

Utvikle seg videre

Salte hadde spilt fotball i Bryne siden han var fire år gammel da franskmennene kom på banen.

Da byttet han ut trygge Jæren med storbyen Lyon. Der for øvrig Ada Hegerberg er stjernespiller på klubbens kvinnelag.

Nå får 18-åringen muligheten til å smake på førstelagsfotball i Viking.

Klubben er på utkikk etter midtstoppere, og under Bjarne Berntsen vil Salte få muligheten til å ta nye steg og kjempe om en plass på laget.

Lode skal svare

Viking venter også på en avklaring rundt en annen jærbu, Marius Lode.

Bodø/Glimt-spilleren, som har to år igjen av kontrakten med klubben som rykket opp til Eliteserien med Lode på laget, skal gi Viking et svar en av de nærmeste dagene.

Også gamleklubben Bryne ønsker seg Lode, men 24-åringen ønsker ikke å spille i 2. divisjon. Også Aalesund skal ha vist interesse for midtstopperen.