Mener Real Madrid er i Norge kun på grunn av Ødegaard  

AS-journalist Pedro P. San Martín kaller Vålerenga-Real Madrid for «Ødegaards vennskapskamp». — Jeg håper Ødegaard har en god dag og kan rettferdiggjøre all oppmerksomheten han har generert siden sin ankomst til Madrid.

Den spanske avisen AS har tidligere vært kritisk til Martin Ødegaard, og er det igjen foran treningskampen mellom Vålerenga og Real Madrid. Her er Ødegaard avbildet tidligere i sesongoppkjøringen.

I artikkelen kalt «The Odegaard friendly» skriver AS om ettermiddagens treningskamp mellom Vålerenga og Real Madrid, som de mener kom i stand som en del av avtalen som brakte Martin Ødegaard (16) fra Strømsgodset til Real Madrid.

Her er én av Real Madrids største stjerner, Marcelo, på plass i Oslo lørdag kveld.

Journalist Pedro P. San Martín skriver at Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos og de andre spillerne som ble værende i Madrid med skader, sannsynligvis innså at man ikke burde gamble med slitne muskler i «en kamp som ble tryllet frem i styrerommet».

Les også

Slik blir Real Madrid-stjernenes lynvisitt i Oslo

— Stor tro på ham

Den spanske avisen AS har flere ganger tidligere vært kritisk til Ødegaard og hysteriet rundt 16-åringen. Journalisten skriver at signeringen av 16-åringen ble hyllet som et kupp, men at ting ikke har gått helt som unggutten har ønsket ved at manager Benítez nå vil sende Ødegaard på lån, eller la ham fortsette hos Castilla, klubbens B-lag som trenes av Zinedine Zidane.

Det var en blid Rafael Benítez som holdt pressekonferanse i forkant av kampen mellom Vålerenga og Real Madrid.

Likevel er det viktig å huske at Ødegaard ennå bare er 16 år, og da Benítez ankom Oslo lørdag kveld, fortalte han at klubben har stor tro på det norske vidunderbarnet.— Martin er en ung og talentfull spiller. Jeg har stor tro på ham, men vi må være tålmodige. Vi må skjønne det, han må skjønne det, og dere må skjønne det, sa Benítez til pressen.

Ødegaard virker fortsatt å være et stykke unna A-lagsfotball i Real Madrid, og Benítez hadde følgende å si om klubbens planer for unggutten:

— Vi må se hva som er best for ham. Om det er med Castilla eller om det er et utlån, det må vi analysere nøye. Vi prøver å gjøre ham bedre for hver dag.

Les også

VIF-spissen utelukker selfie-reprise: - Skal aldri gjøre det igjen

Pérez med til Norge

Klubbpresident Florentino Pérez, som virker å være en stor fan av Martin Ødegaard, har tatt turen til Oslo for å overvære dagens kamp på Ullevaal, og AS skriver at de aldri har sett noe liknende:

«Det er sjelden, kanskje aldri, at slik interesse har blitt viet en så ung og uprøvd spiller. Det er mulig at Ødegaard vil være en utmerket spiller når han blir eldre, men slik det er nå, var han ikke en del av Ancelottis planer og Benítez ønsker å sende spilleren på lån. I sesongoppkjøringen fikk han spille i kampen mot Roma, og det var alt.»

Det var en fornøyd Martin Ødegaard som ankom Norge og Oslo lørdag.

I dagens kamp mot Vålerenga, som starter kl. 15.00 på Ullevall, er Ødegaard imidlertid lovet spilletid. — Martin skal spille. Om det blir fra start eller i andre omgang, det er ikke sikkert ennå, sa Benítez på gårsdagens pressekonferanse da alle så klart lurte på om Ødegaard ville få spilletid foran den hjemlige fansen.

— Jeg håper Ødegaard har en god dag og kan rettferdiggjøre all oppmerksomheten han har generert siden sin ankomst til Madrid, skriver Martín.

Kampen kan følges direkte her fra kl. 15.