Fotball

TV 2 snur etter hatropene på Lerkendal

Etter dialog med supporterne endrer TV 2 nå kjøreplanen slik at supporterne får feire sammen med spillerne før det gjøres intervjuer.

svp://101106?view=bt
 • Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten
 • Pernille Ingebrigtsen
Davy Wathne og TV 2 har fått kritikk etter søndagens intervju av Ole Selnæs. Kjernen mente RBK-profilen burde fått feire med fansen før han ble intervjuet.

— Vi avventer den umiddelbare jubelen og tar intervjuet rett i etterkant av denne. Intensjonen har hele tiden vært å speile samholdet mellom spillere og supportere, og den unike energien og lidenskapen som ligger i øyeblikkene etter kampslutt. Nå håper vi at det fortsatt vil være trøkk i bildet selv om den umiddelbare bølgen legger seg hos Kjernen, Klanen og de andre supportergrupperingene, sier sportssjef i TV 2 Vegard Jansen Hagen til Aftenposten.Det var etter søndagens kamp mellom Rosenborg og Sarpsborg at Rosenborgs supportere reagerte da de måtte vente lenge på å få feire sammen med Ole Sælnes, ettersom spilleren ble plukket ut til å være «kampens profil» og dermed skulle gjennom et intervju med TV 2s Davy Wathne like etter kampslutt.

«Hater, hater TV 2» ropte Kjernen og lagde en kraftig pipekonsert.

— Jeg synes det er dumt Davy ikke kjenner besøkelsestiden sin. Han bør skjønne at vi har førsterett på Ole etter en seier, sa Kjernen-talsmann Espen Viken og fikk senere støtte av Klanen og Stabæk Support.

- Skjønner ikke problemet

Davy Wathne forsto lite av Kjernens kritikk.

— Jeg skjønner ikke problemet. Vi har gjort dette i de 17 foregående serierundene, og det har fungert strålende. At én spiller tas til side mens fansen og de andre spillerne jubler er ukomplisert. For meg er dette et ikke-problem, sa TV 2-profilen.

Sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

Sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, sa tirsdag til Aftenposten at kanalen ikke hadde noen planer om å skrote intervjuet med en utvalgt profil like etter kampslutt.I etterkant av søndagens hendelse på Lerkendal har imidlertid TV 2 tatt kontakt med Kjernen, Klanen, Stabæk Support og Norsk Supporterallianse (NSA) for å få innspill om hvordan stemningen etter kamp best kan ivaretas.

Det har ført til at TV 2 nå endrer kjøreplanen, slik at supporterne skal få feire med spillerne i forkant av intervjuer.

Vil se at det skjer

— Jeg fikk en telefon fra sportssjefen i TV 2 tidligere i dag. Det er en totalpakke på kamp, og hvis dette skal fungere, må man vise en smule respekt. Men all honnør til TV 2 for at de nå sier at dette skal ordne seg – selv om jeg fortsatt vil se at det faktisk skjer, sier Viken i Kjernen.

Han er glad for støtten Rosenborgs supportere fikk fra de andre klubbene, og tror det hjalp for å løse ting raskt.

— Både vi og TV 2 har interesse av god norsk toppfotball, så det er fint når vi kan finne ut av ting sammen, sier Viken.

— Etter at begge parter fikk slippe ut litt damp har vi hatt en positiv og konstruktiv dialog, og funnet en løsning vi lever godt med, kommenterer Jansen Hagen.

Den nye ordningen iverksettes allerede fredag når Vålerenga møter Tromsø.

— En levende og lidenskapelig tribunekultur er avgjørende for det bildet av norsk fotball vi ønsker å formidle. Det er utgangspunktet for denne intervjusettingen og det har gitt mange gode tv-opplevelser denne sesongen. Nå ser vi at vi med en mindre justering også kan tilpasse oss på en mer smidig måte supporternes ønsker og da gjør vi nettopp dette allerede til fredagens kamp på Ullevaal, sier TV 2s sportssjef.

Les også

 1. Riski nærmer seg svensk storklubb

 2. Klanen støtter Kjernen: - TV 2 legger en demper på publikumsfesten

 3. RBK-fansen og TV 2-Davy på full kollisjonskurs etter dette intervjuet

svp://101106?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Stabæk Fotball
 3. Vålerenga Fotball
 4. Rosenborg BK